‘Köstek değil, destek olacağız’

TBMM Başkanı’nın seçilmesinin ardından çalışmalarda bulunmak üzere Çorum'a gelen...

05 Temmuz 2015 Pazar 14:25
 ‘Köstek değil, destek olacağız’


TBMM Başkanı’nın seçilmesinin ardından çalışmalarda bulunmak üzere Çorum'a gelen AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Çorum Milletvekili Cahit Bağcı, ilk olarak Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan'ı ziyaret etti.


AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç'ın da eşlik ettiği ziyaret Rektörlükte gerçekleştirildi.


2015-2016 eğitim öğretim yılına ilişkin planlar ve projeler ile Bütçe görüşmeleri öncesi yapılan hazırlıkların konu edildiği görüşmede Prof. Dr. Alkan şu bilgileri verdi. “Bu yılki sınav sonucuna göre üniversitemizdeki artan bölümler ve kontenjanlarla birlikte öğrenci sayımızın 14.200’den 16.500’e ulaşmasını hedefliyoruz. Hitit Üniversitesi önümüzdeki bir kaç yıl içinde 20.000 öğrenciye ulaşan bir üniversite olacaktır. Yatırımlarımız sizlerinde desteğiyle hızla ilerliyor. 2016 yılında ilimizde ve üniversitemizin ev sahipliğinde yapılacak güreş olimpiyatları hem ilimizin hem de üniversitemizin uluslararası alanda tanıtımında çok büyük katkı yapacaktır. Tıp fakültesi öğrencilerimizin ilimizde eğitime başlayacak olması da ayrı bir aşamadır" dedi.


Milletvekili Bağcı ise, Rektör Alkanı tekrar seçilmiş olması nedeniyle kutladı ve çalışmalarında başarılar dileyerek, "Yeni dönemde hep birlikte el ele omuz omuza vererek üniversitemizin taleplerini Ankara’da ilgili kurumlarda talep ederek hızlı yol almak için çaba sarf edeceğiz. Üniversitemizi ilimizin ekonomik, kültürel ve sosyal gelişimine katkı sağlayan, İl ile bütünleşik bir yapıya kavuşturmak için her türlü çalışmayı yapmaya hazırız. Ayrıca üniversitemizin Erasmus ve Mevlana Öğrenci ve akademisyen değişim programları çerçevesinde daha fazla tercih edilen bir üniversite olması için tanıtım çalışmalarınızı destekleyeceğiz." dedi


AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç da, üniversitenin gelişiminden Çorumun memnun olduğunu ve yerelde parti olarak üzerilerine düşün desteği vermek için çalışılacaklarını belirterek Rektör Alkana başarı diledi.


Kuzey Kampüste inşaatların hızlı ilerlediğini ifade eden Rektör Alkan, 2015 yılı üçüncü çeyreğinde daha fazla imalat gerçekleşeceği için yüklenici hakedişi sorunu yaşamadıklarını, ilave ödeneğe ihtiyaç duyulabileceğini belirtti.


Bağcı, bunun üzerine Kalkınma Bakanlığı Müsteşarı, ODTÜ ve DPT'den dönem arkadaşı Cüneyt Düzyol’u arayarak destek istedi. Müsteşar konuya ilişkin gerekçeli bir talep yazısı yazılmasını isteyerek destek olunacağını söyledi. Bağcı bu konuyu Ayrıca Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile görüşeceğini belirtti.


Rektör Alkan daha sonra Bağcı ve Anaç'a yeni dönemde planlanan çalışmaları maketler üzerinden açıkladı. Yaklaşık 20 maketi olduğu görülen rektörlük katındaki bu durumu gören Bağcı 'Sayın Hocam köstek olan olmayacağız, destek olacağız ve hızınıza yetişeceğiz inşallah" diyerek Üniversiteden ayrıldı.



Son Güncelleme: 05.07.2015 14:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165