Kurtulmuş faciayı değerlendirdi

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Bayat’a bağlı Çukuröz Köyü’nde meydana gelen yangınla...

15 Kasım 2014 Cumartesi 14:41
 Kurtulmuş faciayı değerlendirdi


Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Bayat’a bağlı Çukuröz Köyü’nde meydana gelen yangınla ilgili değerlendirmelerde bulundu.


'Sürgünün 70. Yılında Ahıska Türkleri' konulu sempozyuma katılmak üzere Çorum’a gelen ve bir dizi ziyaretlerde  bulunan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, dün Çukuröz Köyü’nde meydana gelen 29 evin kullanılamaz hale geldiği yangınla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Geceyi Çorum'da geçiren Kurtulmuş, sabah Vali Ahmet Kara, Çorum Milletvekili TBMM İadre Amiri Salim Uslu ve Belediye Başkanı Muzaffer Külcü tarafından konakladığı Anitta Otel'den Kayseri'ye uğurlandı.
Kurtulmuş,Çorum'dan ayrılmadan önce Bayat'ta yaşanan yangın faciası ile ilgili açıklama yaptı.

Kurtulmuş açıklamasında, “Bayat İlçemize bağlı Çukuröz köyünde dün akşam gece saatlerinde başlayan yangın maalesef o köydeki 29 evin tamamen yanmasına neden oldu. Köy ulaşılması zor, uzak bir mesafede ama buna rağmen ekiplerimiz mümkün olduğu kadar erken saatte ulaşmaya gayret ettiler” dedi.

Şu an itibarıyla yangının bütünü ile kontrol altına alındığını ifade eden Numan Kurtulmuş, “Yaklaşık 120 personelimiz ilk andan itibaren yangın söndürme faaliyetlerin de yer alıyor. Hem AFAD hem Orman Bakanlığı hem de ildeki diğer kuruluşlar bütün imkanlarıyla yangın yerindeler, bundan sonra yangının ortaya çıkartmış olduğu zararı ve tahribatı gidermek için gayret gösterecekler.

Köyümüze 30 çadır gönderildi, akşama kadar bu çadırlar kurularak mağdur olan vatandaşlarımızın sığınmaları için hazırlanacak. Sağlık ekiplerimizde başından beri olay yerinde 2 ambulans, 2 doktor ve 5 personel ile çalışmalarını sürdürüyorlar. Yine bugün itibarıyla köye konteynırlar getirilecek. Bu konteynırlar kısa sürede hizmete hazır hale getirilerek vatandaşlarımızı çadırda yaşamaktan kurtarmaları sağlanmış olacak" şeklinde konuştu.


Çorum Valisi Ahmet Kara’nın koordinasyonunda ilk andan itibaren tüm ekiplerinin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirdiğini kaydeden Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Bundan sonra artık yaraları sarma vaktidir.

İnşallah hiçbir vatandaşımız bu süreçte mağdur olmayacak kendilerine bugün öğle saatlerinden yemek ve barınma imkanları hazırlanacak ve öğlenden itibaren de sıcak yemek imkanına kavuşmuş olacaklar. Yangın nedeniyle evlerinden ayrılmış olmaları başlı başına üzüntü verici bir olaydır ancak en kısa süre içersin de gerekenler yapılacaktır.

Sonuçta sevindirici olan yangında hiçbir can kaybı olmamış hiç kimse de yaralanmamıştır. Köyün eski haline gelmesi için gerekli tüm çalışmalar yapılacaktır. Geçmiş olsun diliyorum, vatandaşlarımıza bütün gücümüzle yanlarında olduğumuzu ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

Son Güncelleme: 15.11.2014 15:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.