Kutlu Doğum’da kardeşlik vurgusu

Alperen Ocakları İl Başkan Yardımcısı Mustafa Torun, İslam coğrafyasında yaşanan acıların kardeşlik...

14 Nisan 2014 Pazartesi 11:44
 Kutlu Doğum’da kardeşlik vurgusu


Alperen Ocakları İl Başkan Yardımcısı Mustafa Torun, İslam coğrafyasında yaşanan acıların kardeşlik ikliminin olmamasından kaynaklandığını bildirdi.

Torun, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle yaptığı açıklamada, şu görüşlere yer verdi; “Bugün İslam Aleminde mazlumiyetlerin yaşanması, akan gözyaşının ve kanın bir türlü durmaması, bu kardeşlik ikliminin yaşanamamasından veya ihlal edilmesinden kaynaklanmaktadır. Bu gözyaşını, acıları ve zulümleri dindirmenin yolu ise Hz. Muhammed’in (SAV) kardeşlik ahlakından beslenen insanların bir olması, beraber olması ve en önemlisi hakiki manada kardeş olmasından geçmektedir. Alemlere rahmet olarak gönderilen sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV), yoksulun korunmasını, fakir fukaranın gözetilmesini, komşu hakkına riayet edilmesini, çevrenin temiz tutulmasını, kıyamet kopsa dahi bir ağacın dikilmesini, kadınların ve çocukların korunmasını buyurarak kardeşlik hakikatini bünyesinde ve toplumunda yaşatmış ve bizleri de bu kutlu yolun yolcusu olmaya davet etmiştir. Bizler ancak doğru yolu İslam'da bula bileceğimizi düşünen bir gençlik için çağrımız İslam'da diriliş diyoruz. 

Bizler ancak O’nun (SAV) yolunda yürüdükçe, ideallerimizde hedeflediğimiz topluma ulaşmamız mümkün olacaktır. ‘'Bir insanın kurtuluşuna vesile olan, bütün insanlığı kurtarmış olur'’ diyerek, bizlere gamlık ufkunu işaret eden Hz. Muhammed (SAV)’in bu tavsiyesi istikametinde hareket ettikçe, hem şahsi, hem de toplumsal hayatımızda emniyet ve huzuru yakalamamız kolaylaşacaktır. O’nun (SAV) mesajının gönüllerde yankı bulması, kardeşlik bağlarıyla kenetlenip yek vücut olarak geleceğimizi inşa etmemize vesile olması en büyük temennimizdir. Bu vesileyle, hayatlarımıza hayat bahşederek varlığıyla bütün asırları ışıklandıran kutlu Peygamberimiz, Hz. Muhammed (SAV)’in mübarek doğumunu en kalbi duygularla tebrik ediyor, Kutlu Doğum Haftası’nın, hayatımızda açacağımız yeni çığırlara ve hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.”






Son Güncelleme: 14.04.2014 11:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.