‘Laf ebeliği değil, gereğini yapın’

CHP Belediye Meclis Üyesi Mehmet Tahtasız, Suruç’ta basın açıklaması yapmak isteyenlere...

21 Temmuz 2015 Salı 16:41
 ‘Laf ebeliği değil, gereğini yapın’


CHP Belediye Meclis Üyesi Mehmet Tahtasız, Suruç’ta basın açıklaması yapmak isteyenlere yapılan saldırıda onlarca vatandaşın yaşamını yitirdiğini, çok sayıda insanın yaralandığını, kelimenin tam anlamıyla Suruç’un kan gölüne döndüğünü belirterek, “Bu acı durumu kınadım, kınıyorum, kınayacağım ile geçiştirilecek gibi değildir.” Dedi.


Sorumluluğu İŞİD’e yükleyerek bu cinayetlere engel olmanın mümkün görünmediğini belirten Tahtasız, ‘Suruç’ta aşağılık katliamı Irak ve Suriye’dekilerden ayrı düşünmekte doğru değildir. Bu cinayetlerin sorumluluğu IŞİD adlı vahşeti peydahlayıp besleyenlere aittir. Ve adres çok açıktır. Bugün Suruç’ta, yıllardır Ortadoğu’da dökülen kanın sebebi Büyük Ortadoğu Projesi’dir. Ortadoğu’da yıllardır oluk oluk akan kan cehaletten beslenen ihtirasların insanlığı hangi acılara taşıdığını net bir biçimde göstermiştir. Dün Ortadoğu’da bugün Suruç’ta.


Peki yarın? Yarın nerede olmayacağının garantisi var mı? Devletimiz güçlüdür vb.inandırıcılığını yitirmiş ve sadece umutsuzluk, güvensizlik aşılayan açıklamalardan, tavırlardan vazgeçilmelidir.   Bugün yapılması gereken terör yarıştırmak, laf ebeliği yapmak değildir. Bugün yapılması gereken iki yüzlülüğe düşmeden terörden medet ummayı kesin olarak reddederek terörle ve terörü besleyen unsurlarla açıktan, sonuç alıcı bir şekilde mücadele etmektir. Terör örgütlerini, siyasi entrikaları doğrultusunda kullanmak üzere koruyup kollayanlar bilmelilerdir ki, bu cinayetlerin sorumluluğundan kurtulmak iki cihanda da mümkün olmayacaktır. ’Yeter artık’ demek için daha neyi bekliyoruz.


Acının, terörün, ölümün; ırkı, dili, dini, mezhebi, Türkü, Kürdü, Çerkezi, Lazı olmaz; ölenler bizim insanlarımız. Bu vatan hepimizin, hain saldırıda hayatını kaybedenlere ve dün yine kalleşçe şehit düşürülen Mehmetçiğimiz Müsellim Ünal’a Allahtan rahmet yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum.”



Son Güncelleme: 21.07.2015 16:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165