Manifesto gibi açıklama

AK Parti Çorum Milletvekilleri Salim Uslu, Dr. Cahit Bağcı ve Murat Yıldırım, demiryolu projesinin 62. Hükümet...

01 Eylül 2014 Pazartesi 16:04
 Manifesto gibi açıklama


AK Parti Çorum Milletvekilleri Salim Uslu,  Dr. Cahit Bağcı ve Murat Yıldırım, demiryolu projesinin 62. Hükümet Programı’nda yer aldığını duyurdukları ortak açıklamada, yerel muhalfete göndermelerde bulunarak, adeta manifesto yayınladılar.


Çorum yerelinde demiryolu yatırımının polemik konusu yapılarak milletin gerçek temsilcileri olan siyaset kurumu ve siyasetçilere duyulan güvenin zedelenmeye çalışıldığını belirten vekiller, Çorumlu’nun siyasi tercihleri nedeniyle küçümsendiğini, ayal konusu yapıldığını savunarak, “Bu durumu küçümseyen, görmezden gelenlerin, sözlerini destekleyecek gösterge bulamayan, bulduklarını anlayıp yorumlayamayarak slogan siyaseti yapanların kıymetini yüce milletimiz her zaman takdir ettiği gibi yine takdir ederek karnelerini sandıkta ellerine tutuşturacaktır. Diğer taraftan Çorum’un temel sorunlarına yaklaşımlarını ‘siyaset üstüdür’ anlayışı ile ortaya koyan kimi çevrelerin,  sorunları siyasetin ve  siyasetçilerin   yetki,  sorumluluk ve mücadelesinin dışında tutarak siyaset ve siyasetçi çabalarının önemsizleştirilmesi de kabul edilebilir değildir. 'Çorum Lobiciliği' yapmak, siyaseti etkisizleştirmek ve siyasette ayrıştırıcı olmak değil, siyasete güç ve sinerji  katmak olmalıdır. Çorum’un her meselesi siyaseti ilgilendirmektedir ve siyasetçilerin  emek ,  çaba ve kararlı takibi ile çözüme kavuşmuştur ve kavuşmaktadır. Her sorunun çözüm aracı siyasetdir. Siyaset, toplumsal taleplerin siyasi sisteme taşınmasının ve çözüm arayışının aracıdır.” Diye konuştular.

Uslu, Bağcı ve Yıldırım, yaptıkları ortak açıklamada şu görüşlere yer verdiler; "Kırıkkale-Çorum-Amasya-Samsun Demiryolu Projesinin Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu başkanlığında kurulan ve 1 Eylül 2014 günü (bugün) TBMM Genel Kurulunda sunulan 62.Hükümet programında yer almakta olduğunu büyük bir gurur, sevinç ve sorumluluk duygusu ile Çorum kamuoyunun  ve  kıymetli   hemşehrilerimizin    bilgisine  sunuyoruz.  Her  vesile  ile Çorum ‘un birinci önceliğinin Demiryolu olduğu ifade edilmiş, ifade edilmekle kalınmayıp Ulaştırma Bakanlığımız defaatle ziyaret edilmiş ve projenin bütün aşamaları (Etüt, Planlama, Fizibilite, Avan Proje ve ÇED) çok yakından takip edilerek sonuçlandırılması sağlanmıştır. Ayrıca, partimizin istişare kurullarında konu gündeme getirilmiş ve 2 yıl önce Parti Genel   Merkezimizde   istişari bir toplantıda bu husus gündeme getirilerek o zamanki Genel Başkanımız ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a kapsamlı bir dosya tarafımızdan takdim edilmiştir. Yine ayrıca   TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Ulaştırma Bakanlığı Bütçe görüşmelerinde ve Genel Kurulda, milletin kürsüsünde ilimizin bu talebi ve ihtiyacı tarafımızdan yapılan açıklamalarda defaatle dile getirilmiştir.
 
Zaman zaman, özellikle de seçim öncesi dönemlerde Demiryolu konusu bazı çevrelerce ve muhalefet partileri temsilcilerince bir polemik   konusu yapılarak ‘'2023 değil  2035 ulaştırma hedeflerinde bile yok. Çorumlu ve seçmen AKP tarafından avutuluyor,  aldatılıyor" şeklindeki sözleri ile hemşehrilerimizin    siyasete olan güveni ve umudu zedelenmeye çalışılmıştır. Her vesileyle bu konu gündemde tutularak milletimizin umudu olmuş ve 13 yıllık liderimiz, Genel Başkanımız ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığındaki AK Parti hükümetlerine olan güven zedelenmeye çalışılmıştır. Her seçimde AK Parti’ye daha büyük destek veren  hemşehrilerimiz , siyasi tercihleri nedeniyle küçümsenmiş, alaya alınmış, dalga geçilmiş ve hakarete maruz kalmışlardır. Millet iradesine saygısızlık yaparak milletin teveccühünü kazanabilecekleri   zannına kapılan acizlerin öncelikle millet den   özür dilemeleri gerekmektedir. Seçmen iradesinin küçümsenmesi ve saygısızlık yapılması asla kabul edilemez. Özgür iradesi ile sandıkta tercihini ve iradesini ortaya koyan seçmenlere koşulsuz saygı duyulması gerektiğini siyaset yapan herkes kabul etmek zorundadır. Sandık, bu milletin takdirini kullandığı yerdir. Mücadele eden, emek veren, millete proje ve planlarını anlatan, alternatif çözüm önerileri olan herkes için sandıktan çıkmak mümkündür. Demokrasimizi geliştirebilmemizin yegane  yolu ve şartı budur.
 
Kasım 2002'de iktidar görevini devraldığımızda üzerinde karabulutlar dolaşan, umutları tükenmiş, yıpranmış, iflas etmiş karamsar bir Türkiye vardı . O günden bu güne uygulanan politikalar ve sağlanan istikrar ve ekonomiye duyulan güven sayesinde,  hükümetlerimizin   ortaya koyduğu üstün performansla ülkemizin her bir köşesi imar edilmiş, el atılmadık mesele kalmamış ve ülkemizin ve milletimizin refah seviyesi, alım gücü ve yaşam kalitesi artmıştır. Herkesin    hayatında    iyileşmeler yaşanmıştır. İnsanların, koalisyon hükümetleri dönemindeki zedelenen, siyasete olan inancı ve güveni yeniden sağlanmıştır. Ülkenin pek çok kronik sorunu geride kalmış milletin devletle olan buluşması kaynaşması sağlanmış, vatandaşların   devlet için bir tehdit olarak görülmesi anlayışı geride bırakılmış ve herkesin eşit yurttaşlar olduğu inancı güçlenmiştir. AK Parti   milletimizle kurduğu gönül bağı sayesinde girilen her seçimde ve kurulan her sandıkta daha da güçlenmiş ve bir vefa olarak milletimiz liderimiz ve Genel Başkanımız, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı 10 Ağustos 2014 yapılan seçimlerinin ilk turunda % 52 oyla ‘halkın oyları ile seçilen ilk Cumhurbaşkanı’ yaparak inancını ve güvenini göstermiş ve Reis-i Cumhur olarak yeni bir sorumluluk ile milletine daha çok hizmet etmesi beklentisi ile Çankaya Köşküne coşkuyla uğurlamıştır. Bu tarihi hadiseyi bizzat milletimiz kendi elleri ile inşa ve imar etmiştir. Çorum’umuz   gerek köyleri ve ilçeleriyle ve gerekse il geneli olarak 12 yıldır yapılan bütün seçimlerde partimize olan desteğini artırarak devam ettirmiş ve son seçimlerde Cumhurbaşkanı adayımız için çok güçlü ve anlamlı bir destek vermiştir. Hemşehrilerimize partimize, davamıza, ortaya koyduğumuz  vizyona , misyona ve bize olan inançları ve güvenleri için sonsuz teşekkür ediyoruz.
 
TÜRİYENİN GELİŞMESİNDEN ÇORUM PAYINI HAKKIYLA ALMIŞTIR

Bugüne kadar Çorum'da AK Parti çatısı ve   amblemi   altında siyaset yapan her bir seçilmiş dava arkadaşımız Çorum’un sorunlarının çözülmesi için büyük mücadele ve emek vermiştir ve Çorumun gelişimine ve yaşam kalitesinin artmasına katkı sunmuştur. 12 yıldır AK Parti’yi,  Çorum’u parlamentoda temsil eden milletvekilleri olarak, Çorum’un temel sorunlarının çözüme kavuşturulması, yatırımların takibi, emek, ticaret, iş dünyası, öğrenci, esnaf, memur, emekli ve işsizlerin talepleri ve sorunlarının çözümü konusunda eşgüdüm içinde çalışılması ilkesiyle hareket ettik. Verimli bir çalışma zemini yakalanarak istişare ve ortak  akıl  benimsenerek    uyumla   çalışılmış  ve bu yolla sorunlarımız tek tek geride bırakılmıştır. 12 yıllık AK Parti iktidarları boyunca ilimiz ve ülkemiz ekonomilerinin can damarı olan ulaşım altyapılarının gelişimize ve bu sayede nakliye masraflarının azaltılması ile rekabetçiliğimizin  artırılmasına büyük önem verdik. Bugün Çorum doğusundan batısına, kuzeyinden  güneyine bölünmüş yollarla bağlanarak limanlara ve iç pazarlara daha da yaklaştırılmıştır. Çorum’umuza   belediye  yatırımları hariç olmak üzere 12 yılda toplam 6 milyarın üzerinde yatırım gerçekleştirilmiştir.12 yılda gurur ve iftihar duyacağımız çok iş yaptık. 250.000 dekar alanın suyla buluşmasını sağlayacak 2 büyük sulama projesi (Obruk  Dutludere  ve Alaca Koçhisar) ile Mecitözü göletlerinin yapımına başlanmıştır.2006 yılında İlimizde bir Üniversite kurulmuş ve bugün kampüs sorunu çözülmüş ve son derece çalışkan, başarılı vizyon sahibi bir rektörümüzün ellerinde hızla gelişmektedir. Çorum’un bugün işsizliğin en düşük illerden birisi olması, kendi evinde oturan oranın en yüksek olan illerden biri olması, kişi başına düşen araç sayısının yüksek illerimizden biri olması, banklardaki mevduatı yüksek illerden birisi olması gibi pek çok husus ve gösterge son derece önemli ve anlamlıdır.
 
HER SORUNUN ÇÖZÜM ARACI SİYASETDİR

Bu durumu küçümseyen, görmezden gelenlerin, sözlerini destekleyecek gösterge bulamayan, bulduklarını anlayıp yorumlayamayarak slogan siyaseti yapanların kıymetini yüce milletimiz her zaman takdir ettiği gibi yine takdir ederek karnelerini sandıkta ellerine tutuşturacaktır. Diğer taraftan Çorum’un temel sorunlarına yaklaşımlarını ‘siyaset üstüdür’ anlayışı ile ortaya koyan kimi çevrelerin,  sorunları siyasetin ve  siyasetçilerin   yetki,  sorumluluk ve mücadelesinin dışında tutarak siyaset ve siyasetçi çabalarının önemsizleştirilmesi de kabul edilebilir değildir. 'Çorum Lobiciliği' yapmak, siyaseti etkisizleştirmek ve siyasette ayrıştırıcı olmak değil, siyasete güç ve sinerji  katmak olmalıdır. Çorum’un her meselesi siyaseti ilgilendirmektedir ve siyasetçilerin  emek ,  çaba ve kararlı takibi ile çözüme kavuşmuştur ve kavuşmaktadır. Her sorunun çözüm aracı siyasetdir. Siyaset, toplumsal taleplerin siyasi sisteme taşınmasının ve çözüm arayışının aracıdır.
 
Bu itibar ile bugün Başbakanımız Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu tarafından milletin iradesinin temsil edildiği ve duvarında Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ‘Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir’ anlamlı sözleri bulunun TBMM Genel Kurulunda milletin temsilcilerin bilgisi ve takdirine sunulan 62.Hükümet Programını 153.sayfasında"SAMSUN-AMASYA-ÇORUM-KIRIKKALE HIZLI DEMİRYOLU HATTI’NIN (279 km) NIN YAPIM ÇALIŞMALARINA BAŞLAYACAĞIZ" şeklinde yer alması ilimiz açısından son derece tarihi öneme sahip bir gelişme ve önemli bir referanstır.  Bir projenin bizzat isminin belirtilerek hükümet programında yer alması bundan sonraki  sürecte ,  gerek yüksek planlama kurulu aşamaları gerekse ihale süreçlerinin hükümetin garantisinde ve takibinde olduğu anlamına gelmektedir .Bundan sonraki süreç te milletin temsilcileri olarak bizlerin görevi, ilimizin sıçrama yapabilmesi, gelişmesi ve  büyümesi için hayati öneme sahip bu projenin ihale sürecinin ivedilikle yapılmasını takip etmek ve ilk kazmanın vurularak ilk harcın dökülmesini temin etmek ve projenin hayata geçirilmesini  sağlamaktır. Bu görevi yapacağımızdan hiç kimsenin kuşkusu ve şüphesi olmasın.

 Bu vesileyle 29 Ağustos 2014 günü kurulan ve bugün Programı TBMM’ ne sunulan TC 62.Hükümetinin ülkemiz , milletimiz ve Türkiye’nin desteğine ve korumasına muhtaç tüm bölge halkları, dünya milletleri, ülkeler ve insanlar için hayırlı olması dileklerimizle  Genel Başkanımız ve Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ve Bakanlar Kurulu Üyelerimize üstün başarılar dileriz .Bugün Türkiye’nin istikbali her zamankinden daha açık, daha  aydınlıktır.  Bugün umutla geleceğe bakan bir Türkiye de siyaset yapıyor olmanın onuru ve gururuyla Demokratik Yeni Türkiye’nin inşası için milletimiz adına azimle, kararlılıkla, sorumluluk duygusu ve adaletle  çalışmaya  devam edeceğimizi Çorum kamuoyuna saygıyla duyururuz"
 






Son Güncelleme: 01.09.2014 19:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.