Mazluma umut, zalime korku

Yenikapı'daki Büyük Kudüs mitingine yüzbinler katıldı

02 Ağustos 2017 Çarşamba 00:09
Mazluma umut, zalime korku


İSOMDER Çorum İl Başkanı Abdullah Gökgöz geçtiğimiz Pazar günü İstanbul Yeni Kapıda gerçekleşen Büyük Kudüs Mitingi izlenimlerini yazlı bir açıklama ile dile getirdi.


Türkiye’nin dört bir yanından ‘Büyük Kudüs Mitingi’ne katılmak için İstanbul’a akın eden vatandaşların, mitinge gitmeden önce Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hoca’nın kabrini ziyaret ettiğini belirten Gökgöz, Yenikapı Miting Alanı, tarihi bir güne şahitlik ettiğini bildirdi.


Saadet Partisi’nin öncülüğünde düzenlenen “Büyük Kudüs Mitingi’ne yüz binlerce Filistin sevdalısının, Türkiye’nin dört bir yanından İstanbul’a akın ettiğini aktaran Gökgöz, ‘ İlk kıblemiz Aksa’ya uzanan namahrem elini kırmak ve “Kudüs, Filistin, İslam toprağıdır” diye haykırarak İsrail’e meydan okumak için Yenikapı’yı hınca hınç dolduran vatandaşlar, yıllardır özlenen bir tabloyu gerçekleştirdi. Alana sadece Mescid-i Aksa, özgür Kudüs için gelen yüz binler “Müslümanlar kardeştir” mesajını dünyaya gür sesle iletti. Yenikapı Meydanı’ndan Filistin’e güven, İsrail’e korku mesajı gönderildi. Mesajlar yerine ulaştı… Filistin kaynaklarından aldığım bilgiye göre, mitingi canlı olarak izleyenler, gözyaşlarını tutamamış ve Yenikapı’daki Kudüs sevdalısı yüzbinler ne zaman Allahu Ekber nidalarını göğe yükseltse, Filistin’den de aynı anda bağırılmış. İşte ümmet; karınca misali ateşe su, mazluma umut, zalime böyle korku saldı. Yenikapı’daki “Büyük Kudüs Mitingi”ni haber yapan Times of Israel sitesi miting hakkında ilginç yorumlar yaptı. “Vur, vur Siyonist’e vur” sloganlarına dikkat çekilen haberde hiçbir hükümet yetkilisinin mitinge katılmamasının “neyse ki” ifadesiyle kullanılması, “normalleşen” Türkiye-İsrail ilişkilerine verilen önemi(!) ve İsrail’in bundan ne derece çıkar sağladığını ortaya koydu. İsrail’in önde gelen gazetelerinden YediothAhronot, “Binlerce insan İstanbul’da İsrail’in Aksa Camii tedbirlerine karşı toplandı” başlığını atarken, Haaretz gazetesi de Reuters’in geçtiği şekliyle mitinge yer verdi.’ dedi.


                                                                                             

 

Son Güncelleme: 02.08.2017 00:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.