MHP'den Barzani'ye sert tepki

MHP gündemi değerlendirdi

04 Eylül 2017 Pazartesi 16:49
MHP'den Barzani'ye sert tepki

MHP İl Başkanı Mehmet Akif Aras, Kuzey Irak’ta sözde referanduma Kerkük’ün dahil edilmesine sert tepki gösterdi.

Barzani’nin Türkiye ile inatlaştığını vurgulayan Aras, “Türkmen yurtları asil ve asli sahiplerinden koparılmak istenmektedir. Buna izin verilmemeli, asla müsaade edilmemelidir” dedi.

TÜRK MİLLETİ ENGELLERİ AŞACAK


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanlığı’nın düzenlediği bayramlaşma merasiminde gündemi değerlendiren Aras, bayramların birlik ve beraberliğin pekişmesine vesile olmasını temenni ederek, “Türk milleti, Allah rızası için kestiği kurbanların ilahi mükâfatıyla önündeki engelleri aşacak, daha güçlü bir şekilde bekasına, varlığına, kimliğine, kültürel ve tarihsel haklarına sonuna kadar sahip çıkacaktır.” dedi.


ZULME SESSİZ KALANLAR…


Arakan’da yaşanan zulme tepki gösteren Aras, “Bu bayramda da mazlumların çığlığı dinmemiştir. Müslümanlar zalimlerin, insan canından, kanından nemalanan gaddar ve barbarların kurbanı olmaktadır. Myanmar’da ki insanlık trajedisi ve Müslümanların katledilmesi insanlığın gözünde cereyan etmektedir. MHP olarak müslümanlara yapılan tüm saldırıları lanetliyoruz. Uluslararası toplumun bu tür feci olaylara ilgisiz ve duyarsız kalmaması en içten beklenti ve temennimizdir. Unutulmasın ki, zulme sessiz ve seyirci kalanlar, zalimlerin emel ve heveslerine zımnen destek çıkan yüzsüzlerdir” diye konuştu.


KERKÜK’E DOKUNAN YANAR!


Kuzey Irak’ta 25 Eylül'de gerçekleşmesi planlanan referanduma Kerkük’ün dahil edilmesine sert tepki gösteren Aras, “Peşmerge yönetimi sözde Kürdistan referandumunda hala inat ve ısrar etmektedir.  29 Ağustos’ta toplanan Kerkük Vilayet Meclisi’nin sözde referanduma Kerkük’ü dâhil etme kararı rezaletler ve hıyanetler serisine yeni bir ilâvedir. Barzani Türkiye’yle inatlaşmaktadır. Amerika’dan aldığı destekle hareket etmektedir. Türkmen yurtları asil ve asli sahiplerinden koparılmak istenmektedir. Buna izin verilmemeli, asla müsaade edilmemelidir” ifadelerine yer verdi.

 

 

Kaynak:www.corumhakimiyet.net








Son Güncelleme: 04.09.2017 17:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hakikat 2017-09-05 10:30:18

artık hiç samimi değilsiniz mhp.

banner165