MHP’den Üç Aylar ve 23 Nisan mesajı

MHP İl Başkanı Av. Bekir Çetin, Üç Aylar’a kavuşmanın saadet ve huzurunu yaşadıklarını bildirdi.

22 Nisan 2015 Çarşamba 18:16
 MHP’den Üç Aylar ve 23 Nisan mesajı


MHP İl Başkanı Av. Bekir Çetin, Üç Aylar’a kavuşmanın saadet ve huzurunu yaşadıklarını bildirdi.


Çetin, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Manevi hayatımızda çok büyük bir öneme sahip bulunan Üç Aylar’a bütün İslam alemi olarak tekrardan kavuşmuş olmanın saadeti ve huzurunu yaşıyoruz.


Ayet ve hadisler ile önemi pek çok kez vurgulanan bu aylar bütün Müslümanlar için rahmet, mağfiret kapılarının sonuna kadar açıldığı aylardır.


Bu mübarek ayların İslam aleminin içinde bulunduğu buhran ortamından kurtulmasına, her geçen gün artan şiddet olaylarının son bulmasına ve bütün İslam aleminin tam bir huzur ortamına kavuşmasına vesile olmasını niyaz ediyorum.


Bu duygu ve düşüncelerle İslam aleminin mübarek ‘Üç Ayları’nı ve Regaip Kandili’ni kutluyor, bu mübarek günlerin birliğimize ve beraberliğimize katkı vermesini, Müslümanların yaşadığı bütün üzüntü verici hadiselerin sonlanması için bir dönüm noktası olmasını Cenab-ı Allah’tan diliyorum.”


MHP İl Başkanı Bekir Çetin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle de bir açıklama yaptı.


İşte o açıklama: “Bugün millet olarak devletimizi yönetecek olan irademizi yansıttığımız Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin 95. Kuruluş yıl dönümünü kutluyoruz.


95 yıl önce dualarla, kurbanlarla açılan Meclisimiz milletimizin 20. Yüzyılda gerçekleştirdiği belki de en önemli eserdir.


Zor şartlar altında milletimizin cihana meydana okuduğu o günlerde milletimizin egemenlik haklarına sahip çıkmasında Meclisimizin rolü tartışılmazdır.


23 Nisan 1920 tarihi Anadolu topraklarında Türk milletinin yeni bir başlangıç yapmasının, yeniden ayağa kalkışının, emperyalist güçlerin vatan topraklarından barınamayacağının bir ilanıdır.


Büyük Türk milleti bu tarihte 1071’te Sultan Alparslan’dan aldığı emaneti yere düşürmeyeceğini ve sonsuza kadar bu topraklarda hür olarak yaşayacağını ilan etmiş, binlerce yıllık haysiyetimize ve itibarımıza leke sürdürmeyeceğini bir kez daha göstermiştir.


Onlarca yıl süren savaşlarda ecdadımızın adaletle hükmettiği toprakların bir bir kaybedildiği, Türk milletinin Anadolu coğrafyasına sıkıştırıldığı o günlerde, harap ve bitap duruma düşürülmüş milletimiz o halde bile bağımsızlığına korumak adına yeni bir milada, yeni bir başlangıca imza atmıştır.


Atalarımızın o zor şartlar altında kurduğu ve her türlü ortama rağmen lekeletmediği meclisimizin şan ve şerefi yine bizlerin gelecek nesillerimize bırakacağı bir emanettir.


Ayrıca bu tarih dünyada çocuk bayramı olarak kutlanan tek tarih olarak atalarımızın gelecek nesillere vermiş olduğu önemin büyük bir ispatıdır.


Bütün bu duygularla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu vatan için toprağa düşen bütün şehitlerimizi rahmet ve şükran ile anıyorum.”



Son Güncelleme: 22.04.2015 18:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.