‘Millet iradesinin dışında hiçbir güç tanımıyoruz’

Çorum Milletvekili Türkiye-Filistin Dostluk Grubu Başkanı AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Murat Yıldırım...

23 Nisan 2014 Çarşamba 17:55
 ‘Millet iradesinin dışında hiçbir güç tanımıyoruz’


Çorum Milletvekili Türkiye-Filistin Dostluk Grubu Başkanı AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Murat Yıldırım, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada, Meclis’in ilk coşku ve heyecanla açılışını bir kez daha kutladıklarını bildirdi.

TBMM’nin, yani milletin iradesinin tüm makam ve mevkilerin üstünde olduğunu, tüm makam ve mevkilerin hesap verecekleri yerin milletin iradesinin yansıması olan TBMM olduğunu belirten Yıldırım, “Buna karşı olanlar bundan sonra da cevabı halktan alacaklardır. Çetelerin, paralel yapıların Meclis’in iradesini hiçe saymalarına rıza göstermedik, bundan sonra da göstermeyeceğiz.” Dedi.

Yıldırım, açıklamasında şu görüşlere yer verdi; “Türkiye 94. yıldönümünde ilk günkü kadar genç Meclis’in o ilk coşku ve heyecanla açılışını bir kez daha kutluyor. 

Koca bir imparatorluğun batılı devletler tarafından dört bir yandan işgali sonrasında başlayan ve Anadolu halkının yeniden ayağa kalkışının simgesi olan 23 Nisan 1920’in 94. yıldönümünde milletimizin özgürlük ve bağımsızlık mücadelesini bir kez daha kutluyorum.

Birinci Meclis milletin tüm renklerinden oluşan, milletin duygularının tercümesi olmuş bir Meclis’tir. 

Bu Meclis zaman içerisinde yapılan hukuksuzluklar, darbeler ve muhtıralarla milletin dizaynının dışarısına çıkartılarak, belirli güç odaklarının emrine verilmek istenmiştir. Bu dönemlerde milletimizin üzerinde kara bulutlar gezinmiştir. Milletimiz işgalci devletlerden gördüğü zulümlerin benzerlerini içeride de milletin iradesine karşı olan odaklardan görmüştür.

Fransız askerinin başörtülü bir bacımıza uzattığı kirli elin benzeri yıllarca başörtüsü ile okumak isteyen çocuklarımızın iradelerine uzatılarak milletin değerlerine savaş açılmıştır.  Ama millet her defasında ayağa kalkmış ve bir Cuma günü tekbirlerle açtığı Meclis’in iradesine sahip çıkarak tekrar yönetimi ele almıştır.

Bugün de dahili ve harici bir takım odaklar ve yapılar milletin iradesini gasp etmek için her fırsatı kollamaktan ve her fırsatta harekete geçmekten çekinmemektedirler. Devletimizin içerisinde paralel yapılar, çeteler oluşturma girişimleri devam etmektedir. Bu odakların girişimlerine karşı milletimizde her defasında gerekli cevabı onlara vermektedir. 

30 Mart 2014 tarihinde milletin sandıkta verdiği cevap da bunlardan birisidir.  Birileri çıkıp bu cevabı, bu irade gösterimini yok saymak için “sandık her şey değildir” diyebilmektedirler. Bu sözü söyleyenlerin bırakın 94 yıllık TBMM’nin şekillenişinde milletimizin geçmişe dönük 200 yıllık yürüyüşünde her daim milletin değerleri ve inançları ile kavgalı olduğunu en iyi yine milletimizin kendisi bilmektedir.

Demokrasilerde “her şey sandık değildir” demek bizzat millet iradesine ve demokrasiye hakarettir. Demokrasilerde sandık milletin iradesinin tecelli yeridir. Millet sandık vasıtası ile demokratik olgunluğunu gösterir ve ülkeyi belirli süre için kimin yöneteceğini tespit eder. Bunu hiçe saymak bizzat darbeci ve vesayetçi olmanın adıdır.

Milletiyle kucaklaşmayı en büyük onur sayan AK Parti hareketinin milletvekilleri olarak her zaman milletimizin iradesinin hakkıyla tecellisi için çalıştık ve bundan sonra da çalışmaya devam edeceğiz. Askeri darbelere, bürokratik darbelere, post paralel darbelere karşı halkın iktidarını korumak için var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz.

TBMM’nin, yani milletin iradesi tüm makam ve mevkilerin üstündedir. Tüm makam ve mevkilerin hesap verecekleri yer milletin iradesinin yansıması olan TBMM’dir. Buna karşı olanlar bundan sonra da cevabı halktan alacaklardır. Çetelerin, paralel yapıların Meclis’in iradesini hiçe saymalarına rıza göstermedik, bundan sonra da göstermeyeceğiz.

Bu vesile ile bir kez daha milletimizin iradesinin tecellisi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 94. Yıldönümünü en güçlü duygularla kutluyor, milletimize selam ve muhabbetlerimi iletiyorum."





Son Güncelleme: 23.04.2014 18:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165