‘Milletten başkası vız gelir, tırıs gider’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Baş Danışmanı, Ulaştırma ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım...

31 Ekim 2014 Cuma 17:31
 ‘Milletten başkası vız gelir, tırıs gider’


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Baş Danışmanı, Ulaştırma ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım, kendileri için en büyük gücün halk olduğunu belirterek, “Başkaları vız gelir, tırıs gider” dedi. Çorum’un Kargı İlçesinde belediye tarafından düzenlenen asırlık Kargı Panayırına katılan Binali Yıldırım, Kargı Kültür Sitesinde vatandaşlara ve partililere hitap etti.


MADENCİLER İÇİN DUA


Konuşmasında gündeme ilişkin açıklamalarda da bulunan Yıldırım, Karaman Ermenek’te meydana gelen maden faciası ile ilgili açıklamalarda bulundu. Olayın olduğu andan itibaren devletin tüm imkanlarıyla Ermenek’te olduğunu söyleyen Yıldırım, “Halada madenci kardeşlerimize ulaşılmak için elden gelen tüm imkanlar kullanılıyor. Saatte bin ton su çekebilen Türkiyenin en büyük su tahliye pompası, 9 TIR’la İstanbul’dan getirildi ve orada çalışma devam ediyor. Maalesef su baskının olduğu bölge oldukça derinde. O yüzden çalışmanın çok büyük zorluklar içerisinde yapıldığını biliyoruz. Bizde dün akşam kaza mahaline sayın cumhur başkanımızla birlikte giderek çalışmaları takip ettik. Milletçe madencilerimizden gelecek umutlu bir haberi bekliyor, onlar için dua ediyoruz’ dedi.


GÖNÜLLERDE YOL YAPMAK


Konuşması sırasında bakanlığı döneminde yaptığı çalışmaları da anlatan Binali Yıldırım, Türkiye’nin dört bir yanında duble yollar yaptıklarını, ancak en önemli yolun gönüllere yapılan olduğunu söyledi. AK Parti’nin dünyada eşine rastlanmayacak düzeyde her seçimde oylarını artırarak başarıdan başarıya koştuğunu kaydeden Binali Yıldırım, bunun en önemli temel nedeninin milletin sesine kulak vermek olduğunu vurguladı.


KAYA GİBİ DİK DURDUK


Milletin kendilerine verdiği emanete ihanet etmeden her zorlukta kaya gibi dik durduklarını ifade eden Ulaştırma ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye’nin artık eski alışkanlıklarını tekrar etmediğine dikkat çekti. Kendileri için en büyük gücün millet olduğunu da hatırlatan Yıldırım, “Bizim için en büyük güç millettir. Gerisi, vız gelir, tırıs gider. Eğer biz milletin verdiği emanete sahip çıkamasaydık bizde birilerinin durumuna düşebilirdik” şeklinde konuştu.


Çorum’a 316 kilometre duble yol yapıldı


Ulaştırma ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım, Çorum’un kanayan yaralarından biri olan Kırkdilim Yolu’nun kendi döneminde tamamlandığını hatırlatarak, bu konuda Çorum Milletvekillerinden aşırı derecede baskı gördüğünü anlattı…


AK Parti Çorum eski Milletvekili Ali Yüksel Kavuştu’nun davetlisi olarak geldiği Çorum’un Kargı İlçesinde vatandaşlara seslenen Ulaştırma ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım, bakanlığı döneminde Çorum’a yapılan yatırımları açıkladı. Özellikle konuşmasında Kırkdilim Yoluna değinen Binali Yıldırım, AK Parti Çorum Milletvekillerinin bu yolu kendisine çok defa anlattığını, sonunda merak ederek incelemek için Çorum’a geldiğini söyledi.


YOLDAN GEÇMEK İÇİN BESMELE OKUMAK LAZIM


Sarp kayalıklar arasındaki tehlikeli yolu gördükten sonra “Bu yoldan geçmek için besmele okumak lazım” dediğini ifade eden Binali Yıldırım, hemen ilgili bürokratlara talimat vererek Kırkdilim için çalışma başlattıklarını kaydetti. Yıldırım, bakanlığının son döneminde de bu yolu açmanın kendilerine nasip olduğunu dile getirdi.


ÇORUM’DA 316 KİLOMETRE DUBLE YOL YAPTIK


AK Parti’nin iktidara geldiği 2002 yılından bugüne kadar Çorum’a 6 katrilyonluk yatırım yapıldığını açıklayan Ulaştırma ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım, bu yatırımın 1.5 milyarını ulaşıma ayırdıklarını belirtti. Çorum’da aslan payının ulaşıma gittiğini kaydeden Yıldırım, Çorum genelinde 58 kilometre olan duble yolun 316 kilometreye çıkarıldığını dile getirdi.


Bakanın Kargı esprisi güldürdü


Ulaştırma ve Haberleşme eski Bakanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın köşkteki Baş Danışmanı Binali Yıldırım, Çorum’un Kargı İlçesinde panayır etkinliklerine katıldı. Yıldırım’ın neşeli hali ve esprileri güne damga vurdu…


AK Parti Kurucular Kurulu Üyesi ve 22. Dönem Çorum Milletvekili Ali Yüksel Kavuştu’nun daveti üzerine Milli Savunma eski Bakanı Vecdi Gönül ve çok sayıda eski AK Partili Milletvekili ile birlikte Çorum’un Kargı İlçesine gelen Binali Yıldırım, sempatik tavırları ve güldüren esprileri ile etrafa neşe saçtı. Uzun yıllardır dostu olan Çorum eski Milletvekili Ali Yüksel Kavuştu’nun her fırsatta kendisine Kargı’dan bahsettiğini anlatan Binali Yıldırım, salon konuşması sırasında yaptığı Kargı esprisi ile salonda alkış tufanı koparttı.


AVRUPA, AFRİKA, ASYA, TOSYA…


Dünyada kıta olarak Avrupa, Afrika, Asya ve Tosya olduğunu söyleyen Ulaştırma ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım, birde bu kıtalara ilave olarak Hacı’nın (Ali Yüksel Kavuştu’nun) Kargısı olduğunu söyledi. Bu espri salonda uzun süre alkışlandı. Yıldırım, konuşması sırasında Çorum’dan da övgüyle söz etti.


ÇORUM BURAM BURAM TARİH KOKUYOR


Çorum’un başlı başına buram buram tarih kokan önemli bir kent olduğunu ifade eden Binali Yıldırım, Dünya Kültür Mirası üzerinde bulunan Çorum’un adeta tarihi bir zaman tünelini andırdığını söyledi. Çorum’un doğal güzelliklerinin yanında gelenek ve görenekleri ile de müthiş bir farkındalık oluşturduğunu ifade eden Binali Yıldırım, Çorum’un AK Parti iktidarına verdiği destek ile de yeni Türkiye’nin yükselen sesi olduğunu dile getirdi.




Son Güncelleme: 31.10.2014 17:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165