‘Milletvekili ve vali'nin sözleri tutarsız’

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Çorum Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Merter Kocatüfek ve beraberindeki heyet dün CHP İl Başkanlığı’nı ziyaret etti.

18 Ekim 2016 Salı 11:31
‘Milletvekili ve vali'nin sözleri tutarsız’


Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Çorum Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Merter Kocatüfek ve beraberindeki heyet dün CHP İl Başkanlığı’nı ziyaret etti.


www.corumhakimiyet.net'te yer alan habere göre, CHP İl Başkanı Hasan Suvacı’nın ev sahipliğindeki ziyarette, 800 yataklı yeni hastane binasının hizmete sunulacak olması ve ardından diğer kamu hastanelerinde yapılacak düzenleme planı ele alındı.


Ziyarette konuşan KESK Dönem Sözcüsü Merter Kocatüfek, inşaasında son aşamaya gelinen yeni hastane binasının açılmasıyla birlikte eski hastanenin kapatılmasının gündemde olduğunu söyledi.


Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nin eski Devlet Hastanesi binasına taşınarak boşalan yerde semt polikliniği uygulamasının sürmesinin planlandığını anlatan Merter Kocatüfek, “Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, ‘Göğüs Hastanesi taşınmayacak, büyüyecek’ diyor, Vali ise ‘kesinlikle taşınacak’ diye beyanat verdi. Aralarında bir tutarsızlık var” dedi.


“Çorum’a iki hastane lüks değil” diyen Kocatüfek, KESK olarak başlattıkları girişimle hastanelerin kapatılmasına karşı olduklarını ve muhalefet partisi CHP’den de bu konuda destek beklediklerini ifade etti.


“Sadece inşaası 200 trilyondan fazla tutan yeni hastanenin tefrişatı için de belki 100 trilyondan fazla harcanacak. Herhalde bunca yatırım Çorum’a 150 adet fazla hasta yatağı kazandırmak için olmadı” diyen Kocatüfek, açıklamalarını şöyle sürdürdü:


“Mevcut hastane binası Devlet Hastanesi, yeni yapılan kompleks ise Eğitim ve Araştırma Hastanesi olmalı. Mevcut hastanenin alanı geniş, gelecekte belki Tıp Fakültesi için bile değerlendirilebilir. Küçük şehir hastaneleri için bile doktor ve para bulunuyor da Çorum için mi bulunamıyor. Bu mesele sadece sağlık çalışanlarının değil, Çorum’un meselesi. CHP’nin de bu konuda desteğini bekliyoruz.”


SUVACI: ‘TOPLUMUN SESİNE KULAK VERİLMELİ’


Hastane binaları ile ilgili kamuoyuna yansıyan açıklamaları takip ettiklerini anlatan CHP İl Başkanı Hasan Suvacı, “Çorum’un sağlık alanında bölge merkezi olması hedefleniyorsa mevcut hastaneler korunmalı ve geliştirilmeli” dedi.


“Birini yaparken diğerini yıkmamak lazım” diyen Hasan Suvacı, Çorum’un birden fazla hastaneye ihtiyacının olduğunu söyledi.


Eski Devlet Hastanesi’nin Çorum için bir mazisi olduğunu hatırlatan Suvacı, “Kimse bu hastanenin atıl duruma gelmesini istemez” değerlendirmesinde bulundu.


Çorumlu işadamı Ahmet Hamoğlu tarafından Göğüs Hastanesi olarak planlanan ancak daha sonra özel bir eğitim kurumuna devredilen bina ile ilgili görüşlerini de dile getiren Suvacı, “O dönemdeki siyasilerin de etkisiyle FETÖ’ye devredilen bu bina 15 Temmuz darbe girişimi sonrası İmam Hatip Lisesi’ne dönüştürüldü. İmam Hatipler’e karşı değiliz ancak hastane planında yapılan bu binanın Tıp Fakültesi için en müsait yer olduğunu düşünüyoruz. Ne akılla İHL yaptılar bilemiyoruz” diye konuştu.


Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak planlanan yeni binaya mevcut kadronun taşınmasının ardından boşalan binada da doktorlar görevlendirilmesiyle Çorum’un bir Devlet Hastanesi’nin daha olabileceğine işaret eden Suvacı, açıklamalarını şöyle sürdürdü:


“800 yataklı hastaneyi Çorum’a kazandıranlara ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Ama birini yaparken diğerini yıkmamak lazım. Çorum’un sağlık alanında bölge merkezi yapılması hedefleniyorsa, mevcut hastaneler korunmalı ve geliştirilmeli.


Bilindiği üzere mevcut hastane tıklım tıklım. Yeni bina Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak kullanılsın eski bina ise Devlet Hastanesi olarak hizmetine devam etsin. Zira Çorum 40-50 binlerden 200 bini aşan bir nüfusa ulaştı. Böylesine gelişme kaydeden bir ile doktor bulunamaması gerekçe olamaz. Valimiz ve Rektörümüz inceleme yapmalı ve toplumun sesine kulak vermeli. Bizler de milletvekilimiz aracılığıyla konuyu Meclis’e taşımaya, üzerimize düşeni yapmaya hazırız.”


Son Güncelleme: 18.10.2016 11:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hasta 2016-10-19 12:49:08

sayın valimiz ve sayın vekillerimiz sabah daha güneş doğmadan hastane önünde soğukta sıra almak için kuyruğa giren vatandaşalrın sorununada bir çözüm bulsalarda insanlar bu kışın soğuğunda çile çekmese ortepedi ftr gastroentolji ve uroloji polıkliniklerine sıra almak isteyen mağdur ama diğer tarafların kapısı açık hiç değilse soğukta beklenmiyor gazeteci ve haberci arkadaşları bu olayı haber yapmaya çağırıyorum.belki sesimize bir kulak veren çıkarda insanları bu eziyetten kurtarır.ha şunuda söyleyim randevu sistemi diye birşey de yok bu arada