Muhtemel ittifak hangi illerde?

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimle ilgili ittifak hesapları yapılıyor

20 Eylül 2018 Perşembe 15:44
Muhtemel ittifak hangi illerde?

Siyasi partilerin yerel seçim hesapları ittifak üzerine.

AK Parti ve MHP’nin bazı illerde ittifak yaparak seçimi kazanmayı planları Ankara’da çeşitli senaryoları gündeme getiriyor.

31 Mart 2019’daki yerel seçimlerde İstanbul’dan aday göstermeyeceğini açıklayan MHP lideri Devlet Bahçeli, özellikle seçimlerde 30 ilin ‘zillete teslim edilmemesi’ gerektiğini söyledi. Anlaşılan o ki, MHP’nin desteği İstanbul’la sınırlı kalmayacak.

Yeni Şafak’ta yer alan habere göre, MHP, CHP ve HDP’nin eline geçmesini istemediği illerde AK Parti ile ittifak yapacak. Bu illerin sayısı muhtemelen 30’u buluyor. Haberde, “AK Partili kurmaylar ile MHP’li kurmaylar tarafından yapılan peş peşe açıklamaların ardından kesin kararın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Devlet Bahçeli’nin yapacağı baş başa görüşmenin ardından verileceği belirtildi. Şimdi gözler Erdoğan ile Bahçeli’nin en kısa sürede yapacağı görüşmenin ardından çıkacak kararda. Yapılacak olan görüşmede yerel seçimlerde ittifakın hangi çerçevede oluşturulacağı belirlenecek ve kurmaylar buna göre seçim hazırlıklarına başlayacak.” denildi.

Şimdilik sayısı 30 bulan illerin dışında söz konusu ittifakın Çorum gibi Anadolu illerinde de sandık başında seçmenin insiyatifi ile gerçekleşebileceği tahmini yapılıyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165