Mustafa Akaydın kaybetti

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Akaydın ve AK Parti adayı Menderes Türel arasında geçen seçim...

31 Mart 2014 Pazartesi 12:09
 Mustafa Akaydın kaybetti


Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Akaydın ve AK Parti adayı Menderes Türel arasında geçen seçim yarışı sabahın ilk ışıklarına kadar devam etti. Gece saatlerinde geldiği Antalya Adliyesi’nden saat 10.00’da ayrılan Menderes Türel, İl Seçim Kurulu’nun resmi olmayan kesin sonuçlarına göre 23 bin oy farkla oyla seçimi kazandığını söyledi.

Türel, 
Antalya’da seçime katılma oranın yüzde 89.6 olarak gerçekleştiğini ve 5 bin 266 sandıkta 1 milyon 304 bin 100 geçerli Oyunu kullanıldığını belirtti. 23 sandığın itirazlar nedeniyle tekrar sayıldığını bildiren Menderes Türel, şöyle konuştu:

"Tartışmasız, tereddütte mahal bırakmayacak bir şekilde 23 bin farkla Antalya’da 
Ak PartiBüyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini kazanmıştır." Buna göre 23 sandığın yeniden sayıldığı Antalya’da Ak Parti 474 bin 472, CHP ise 451 bin 529 oy aldı.


"NEREDE KALMIŞTIK?"

Menderes Türel, seçim sonuçlarını değerlendirirken 30 Mart’ta sandıktan çıkan sonucun Antalya, millete hayırlı olmasını diledi. Türel, "Antalyalı hemşehrilerimiz Antalya’da belediye başkanlığı için yeniden Menderes Türel’i görevlendirmiştir. Bundan sonra Antalya’da şarkımız ’Nerede kalmıştık’ diyor, kaldığımız yerden hizmetlerimize devam edeceğiz" diye değerlendirdi.

Antalya’da demokrasinin, cumhuriyetin kazandığını takiyecilerin, kirli siyasetin kaybettiğini belirten Menderes Türel, şöyle devam etti: "Antalya’da temiz siyaset kazanmıştır. Antalya’da artık kirli siyaset olmayacak, Antalya’ya huzur getireceğiz, Antalya’ya barış getireceğiz. Kavga etmeyeceğiz, barış için çalışacağız." Türel, Antalya’nın tercihini hizmetten yana kullandığını, üzerine düşen sorumluluğu yerine getirerek çalışacağını söyledi.


ÇİRKİN SİYASET BİTTİ

Türel, gece boyunca Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ın ortaya attığı oy sayım sürecinin Ak Parti tarafından manipüle edildiği iddiasına ise, "Ben Antalya’da artık çirkin siyaset döneminin kapandığını ifade ediyorum. Bunlara cevap vermeyerek ne demek istediğim anlaşılmıştır. Antalya’da bundan sonra hep güzellikleri konuşacağız" diye karşılık verdi.


ANTALYA’NIN BAŞKANI

Büyükşehir Belediye Başkanı olarak bütün Antalya’yı kucaklayacaklarını, oy veren vermeyen herkesin hizmetinde olacaklarını belirten Türel, "Bizimle kavga etmek isteyenlere cevap vermek değil memleketimiz için çalışarak, Antalya’ya büyük eserler kazandırmak için Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na geliyoruz. İnşallah devir teslim töreninde de Büyükşehir Belediyesi’nin tepesinde de şanlı Türk bayrağımızı dalgalandırıyor olmak bizim için en büyük şeref olacak" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la telefonda bir görüşmesi olduğunu da belirten Menderes Türel, aynı zamanda Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak partisinin ülke genelinde aldığı sonuçları, "Sayın Başbakanımızın demokrasinin kazanımları ve artık darbecilerin ve çetecilerin Türkiye’de siyasetten arınması yönündeki gayretleri hepimizin de desteklediği hususlardır. Antalya’da ve Türkiye’de demokrasi kazanmış, darbeciler ve çeteciler kaybetmiştir" diye konuştu.


"YENİLEN PEHLİVAN" MİSALİ

Menderes Türel, CHP’nin seçim sonuçlarına itiraz edeceğinin hatırlatılması üzerine "İstedikleri kadar itiraz edebilirler. 23 bin fark var. Tartışmasız bir seçim sonucudur. Biz de güzel bir laf var, ’Yenilen güreşçi güreşe doymaz’" dedi.

Türel, Antalya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte aralarında CHP ve MHP’nin kalesi olarak değerlendirilen yerlerle birlikte 10 ilçede elde edilen seçim galibiyetine ilişkin, "Hemen hemen hepsini sandıklar açılmadan tahmin etmiştik. Biz çalışmalarımızı bilimsel metotlarla yapıyoruz. Antalya’da Ak belediyecilikle bütün ilçelerimizin tanışmasını isterdik ama sandıktan çıkan sonuca saygımız sonsuzdur" diye yorumladı. Menderes Türel açıklamalarını ardından adliyeden partililerin sevgi gösterileri arasında ayrıldı.


TEORİK OLARAK BİTMEDİ

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, saat 07.30 sıralarında halen teorik olarak seçim yarışının devam ettiğini söyledi. Kendisinin seçimi aldığına inandığını kaydeden Akaydın, "Neden bu kadar uzadı?

Özellikle Kepez ilçemizde sandık tutanaklarında son derece ciddi kaydırmalar var, uygunsuzluklar, uyumsuzluklar var" iddiasında bulundu. Kepez’le ilgili ciddi bir inceleme yapacaklarını dile getiren Başkan Akaydın, konyaaltı’nda ise 6 bin civarında kendi lehine olan bir oyun girişinde bir aksama bulunduğunu söyledi. Mustafa Akaydın, Konyaaltı’nda bu duruma itiraz edileceğini söylerken, "Antalya’da yarış fotofinişle belli olacak" dedi. CHP’de gün boyunca, sorunlu gördükleri noktalarda avukatlar sandık bazında seçim sonuçlarına itiraz edecek.








Milliyet

Son Güncelleme: 31.03.2014 12:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165