Naci Ağbal Ankara kulislerinde

Maliye Bakanlığı eski Müsteşarı Naci Ağbal’ın Ankara 1. Bölgeden Aday Adayı olmasının beklendiği belirtildi.

27 Şubat 2015 Cuma 14:54
 Naci Ağbal Ankara kulislerinde


Maliye Bakanlığı eski Müsteşarı Naci Ağbal’ın Ankara 1. Bölgeden Aday Adayı olmasının beklendiği belirtildi.


Hürriyet’ten Aysel Alp, Naci Ağbal’ın önce Çorum’dan milletvekili adayı olacağının belirtildiğini, ancak son günlerde Ankara 1. Bölge’den aday gösterileceğinin söylendiğini yazdı.


Ankara kulislerini aktaran Aysel Alp’in Naci Ağbal yorumu şöyle: “Bürokrasinin en güçlü isimlerinden Ağbal, Maliye Müsteşarlığından istifa edip aday adayı oldu. Ağbal’ın ismi önce Çorum için geçerken, son günlerde Ankara 1.Bölgeden aday gösterileceği söyleniyor. Böyle bir durumda Maliye Bakan ve Müsteşarı  aynı bölgede yer almış olacak.


Bakanlar, müsteşarlar, başkanlar, başkan çocukları Ankara 1. Bölgeden aday olabilmek için kıyasıya rekabet edecek.


Ankara kulislerine göre, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, MİT eski Müsteşarı Hakan Fidan, Maliye eski Müsteşarı Naci Ağbal, SGK eski Başkanı Yadigar Gökalp, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Danışmanı Mücahit Arslan, Başbakanlığı dönemindeki ev sahibi Faruk Koca ile Melih Gökçek’in oğlu Osman Gökçek, AKP'nin son seçimlerdeki Çankaya Belediye Başkan adayı Barış Aydın, Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban gibi 60’a yakın ‘ağır’ ismin Ankara 1.Bölgeden milletvekili adayı olabilmek için yarışması bekleniyor.


Ak Parti, milletvekili aday adayları arasında 81 ilde hafta sonu yapılacak ‘temayül’ yoklamasına kilitlendi. Temayül yoklamasının yanı sıra alt komisyon raporları, ara komisyon raporları ve kamuoyu araştırmalarını da göz önünde bulundurularak son kararı AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki üst kurul verecek. Kesin aday listesi 7 Nisan’a kadar Yüksek Seçim Kurulu’na verilecek.


18 SANDALYE İÇİN BÜYÜK REKABET


Aday adayları arasında ‘seçilebilecek’ yerden aday olabilmek için kıyasıya rekabet yaşanacak. Bu rekabet en yoğun Ankara ve İstanbul 1.bölgede olacak. 2 milyon 902 bin nüfuslu Ankara 1.Bölgeden 18 milletvekili Meclise girecek.


Halen Ali Babacan ve Yalçın Akdoğan, Ak Parti’nin 1.Bölgeden Milletvekili olarak mecliste bulunurken, 7 Haziran seçimlerinde Babacan, üç dönemlik olması nedeniyle aday adayı olmadı.


Akdoğan’ın ise yine aynı bölgeden aday adaylığı başvurusu yaptığı öğrenilirken, bu bölgeden vekil olmak için bekleyenler arasında şu isimlerin olduğu belirtiliyor.


MEHMET ŞİMŞEK: 23.Dönem Gaziantep, 24.Dönem Batman’dan Milletvekili olan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in bu seçimde Ankara 1.Bölge ya da İstanbul’dan aday olabileceği tahmin ediliyor.


NACİ AĞBAL: Bürokrasinin en güçlü isimlerinden Ağbal, Maliye Müsteşarlığından istifa edip aday adayı oldu. Ağbal’ın ismi önce Çorum için geçerken, son günlerde Ankara 1.Bölgeden aday gösterileceği söyleniyor. Böyle bir durumda Maliye Bakan ve Müsteşarı  aynı bölgede yer almış olacak.


HAKAN FİDAN: MİT Müsteşarlığından istifa eden Fidan’ın, Ankara 1.bölgeden aday gösterileceği belirtiliyor.


MÜCAHİT ARSLAN: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, hem Cumhurbaşkanlığı hem de Başbakanlığı döneminde danışmanı olan Arslan’ın adı da 1.bölge için geçiyor.


FARUK KOCA: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Başbakanlığı döneminde ev sahipliğini yapan Faruk Koca da 1. Bölge için adı geçen aday adaylarından.


OSMAN GÖKÇEK: Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in oğlu Osman Gökçek’in de 1.Bölgeden aday adaylığı başvurusu yaptığı belirtiliyor.


BARIŞ AYDIN: Ankara Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı, İşadamı Barış Aydın’ın da 1.Bölgeden adaylığına kesin gözüyle bakılıyor.


ÜNSAL BAN: Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörlüğünden istifa eden Prof.Ban’ın ismi de 1. Bölgeden adaylık için geçiyor.


YADİGAR GÖKALP: Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığından istifa eden Gökalp de 1.Bölge için başvuran isimlerden biri.


MEHMET KEMAL YAZICIOĞLU: Efsane vali Recep Yazıcıoğlu’nun oğlu Mehmet Yazıcıoğlu da Ankara 1.Bölgeden aday adaylığı başvurusu yaptı. Kaynak: Hürriyet




Son Güncelleme: 27.02.2015 15:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.