Öğrenci yurdunda sona gelindi

AK Parti Sungurlu İlçe Başkanı ve yöneticileri Hitit Üniversitesi...

03 Şubat 2015 Salı 12:24
 Öğrenci yurdunda sona gelindi


AK Parti Sungurlu İlçe Başkanı ve yöneticileri Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rehya Metin Alkan'ı ziyaret etti. 

AK Parti Sungurlu İlçe Başkanı İlyas Özkan, Yönetim Kurulu üyeleri Bekir Sami Ünsal, Kadir Şeran ve Sungurlu eski Belediye Başkanı Ahmet Karacif ile birlikte Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Sungurlu Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kubilay Karacif'de hazır bulundu.

AK Parti Sungurlu İlçe Başkanı İlyas Özkan, Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ın göreve başlamasıyla birlikte gerek Sungurlu Meslek Yüksekokulu’nda gerekse Üniversitenin diğer birimlerinde çok önemli gelişmelerin olduğunu vurguladı.

2002 yılında kurulan Sungurlu Meslek Yüksekokulu’nun yıllardır çözülemeyen kampüs probleminin Rektör Prof. Dr. Alkan’ın gayretli çalışmaları ile çözüme kavuşturulduğunu ve kampüs inşaat çalışmalarının hızla devam ettiğini ifade eden Özkan, yeni bölümler açılması, akademik kadronun güçlendirilmesi konularında da çok önemli gelişmelerin gerçekleştirildiğini belirterek AK Parti İlçe Teşkilatı ve Sungurlu halkı adına Prof. Dr. Alkan’a teşekkürlerini iletti.

Prof. Dr. Reha Metin Alkan da ilçelerimiz içerisinde yaklaşık 900 öğrenci ile en fazla öğrenci sayısına sahip olan Sungurlu Meslek Yüksekokulu’nda toplam program sayısının 12’ye ulaştığını belirterek 3 yıl öncesine kadar Milli Eğitim Müdürlüğü kadrosundaki öğretmenlerimizin destekleri ile eğitim faaliyetleri yürütülürken, bugün Sungurlu MYO kadrosunda 19 akademisyenin görev yaptığını söyledi.

Mevcut binanın yetersizliği nedeniyle Sungurlu’nun önemli bir ihtiyacı olan Kampüs konusunda çalışmalar yapıldığını ifade eden Alkan, Sungurlu Kaymakamlığı, Sungurlu Belediye Başkanlığı ve tüm Sungurlu Halkı ile başlatılan çalışmalar sonucunda öncelikle arazi tahsis işlemlerinin gerçekleştirilerek Sungurlu MYO’na kampüs alanı kazandırıldığını hatırlatarak bunları müteakiben yapılan çalışmalarla kampüs master planının hazırlandığını ve Sungurlu MYO Kampüsü 1. Etap inşaatına başlandığını söyledi.

Yaklaşık 7 ay önce inşaatına başlanılan 1. Etap inşaatının kısa süre içerisinde hızla ilerlemesinin memnuniyet verici olduğunu ve 2015 yılı sonuna kadar da çalışmaların tamamlanmasını öngördüklerini söyleyen Rektör Alkan, ayrıca Yükseköğrenim Öğrenci Yurdu için de kampüs alanı içerisinde Kredi ve Yurtlar Kurumuna yer tahsis işlemlerinin gerçekleştirildiğini ifade ederek Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından kampüs alanı içine yapılacak 300 kişilik öğrenci yurdu projesinin son aşamasına gelindiğini ve yakında yurt inşaatına başlanılacağını da sözlerine ekledi.





İHA

Son Güncelleme: 03.02.2015 12:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165