Önceliğimiz hızlı tren

İHA'ya konuşan Milletvekili Ceylan, önceliklerinin hızlı tren olduğunu açıkladı.

06 Eylül 2018 Perşembe 19:12
Önceliğimiz hızlı tren

AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, İhlas Haber Ajansı (İHA) Çorum Bürosu’nu ziyaret etti. İHA Çorum Temsilcisi Bülent Özkaleli ile görüşen Milletvekili Ceylan, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Önceliklerinin hızlı tren olduğunu açıklayan Ceylan, şunları kaydetti:

"Hızlı tren aynı zamanda yükte taşıyacak. Cumhurbaşkanımızda Çorum ziyaretinde bu projeyi dile getirmişti. Yakından takip ediyoruz. Çorum'da bu döneme ikili eğitime de geçiyoruz. Ayrıca tarımda sulanabilir arazi oranımız arttı. Şu anda tarım arazilerinin yüzde 50’si sulanabilir hale geldi. Hedefimiz arazileri toprakla buluşturmak. Hayvancılıkta da iyi noktadayız. Çorum’da sertifikalı tohum üreteceğiz. Hazineden arazi kiralayacağız. Tarımda sertifikalı tohuma geçmezseniz sıkıntı yaşarız. Artık çiftçimiz yüzyıllardır işlediği araziler yoruldu. Mutlaka toprak tahlili yapmalı. Üniversite bünyemizde toprak tahlili yapılacak laboratuvar kuruldu. Çiftçilerimiz ne yazık ki toprak tahlili yaptırmıyor. Artık araziler yoruldu. Toprak tahlili yaptırana devlet teşvikte veriyor. Ürün çeşitliliğine gitmemiz lazım. Katma değeri yüksek ürünler ekmesi lazım çiftçilerimiz. Tarımı modern usullerle yapmalıyız. 800 kişi okullarda istihdam edilecek. Bunların yanı sıra Çorum’a nefes aldıracak çalışmalarımız sürüyor. Kamu kurumlarını şehrin farklı bölgelerine dağıtacağız. Bu hem trafik sorunun önüne geçecek hem de kent merkezindeki yığılmayı da önleyecek."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kenann 2018-09-07 06:00:53

Hızlı tren Samsun-Ankara arası olacağı için sen buna çok uğraşma bu zaten olacak Samsun bunu takip ediyor.
Siz Havaalanı için ne yapıyorsunuz