‘Önergeyi protesto ediyoruz’

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Başkanlığı, cinsel istismar düzenlemesi ile ilgili açıklama yaptı.

21 Kasım 2016 Pazartesi 17:03
  ‘Önergeyi protesto ediyoruz’


Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Başkanlığı, cinsel istismar düzenlemesi ile ilgili açıklama yaptı.


Dün parti merkezinde basın açıklaması yapan CHP Kadın Kolları Başkanı Firdevs Yalçın, önergenin derhal geri çekilmesi gerektiğini söyledi.


Önerge ile tecavüz suçlarının aklanmasının önünün açılmaya çalışıldığını iddia eden Yalçın, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Çocuklar kıymetlimizdir, geleceğimizdir. Devletin asıl sorumluluğu her türlü çocuk istismarını önlemektir. Mecliste sunulan önerge ile tecavüz suçlarının aklanmasının önü açılmaya çalışılmakta.


CHP olarak yasa önergesini protesto ediyoruz. AK Parti’nin bu önergesi çocuk cinsel istismarı başta olmak üzere zorla erken evlendirmelerin önünü açacaktır. İnsan olan herkesin vicdanını yaralayan bu önerge derhal geri çekilmelidir. Bu yasa önerisi ahlaka, kadın ve çocuk haklarına, evrensel hukuka ve cumhuriyet kadınının kazanımlarına aykırıdır.”


Basın açıklamasında CHP’li üyelerde hazır bulundu.

 


Son Güncelleme: 21.11.2016 17:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.