Ortakışla Göleti 12 Mayıs’ta ihale edilecek

1.700 dekar araziyi sulayacak Ortakışla Göleti Yapım İşi 12 Mayıs 2015'de yapılacağı ihale ilanına çıktı.

17 Nisan 2015 Cuma 18:03
 Ortakışla Göleti 12 Mayıs’ta ihale edilecek


1.700 dekar araziyi sulayacak Ortakışla Göleti Yapım İşi 12 Mayıs 2015'de yapılacağı ihale ilanına çıktı.  İhale kapsamında; temelden yüksekliği 42,0 m, talvegden yüksekliği 25,50 m olan homojen dolgu tipinde, karşıdan alışlı kontrolsüz dolusavak ve beton gömlekli cebri borulu derivasyon içeren gölet inşaatı yapılacak.


Sungurlu’ya yapılan yatırımlarla ilgili bilgi veren AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, "Yatırımlarımızı planlanan şekilde ihale etmeye devam ediyoruz. Bu kapsamda 1.700 Dekar tarımsal araziyi sulayacak Ortakışla Göleti Yapım İşini de 12 Mayıs Salı günü ihale edilecektir. Hayırlı uğurlu olsun.


Aşağıfındıklı Göleti Sulaması tamamlandı


1.680 dekar tarım arazini sulayacak Aşağıfındıklı Göleti Sulaması tamamlandı. Gölet yapım işi yapımcı firmadan kaynaklanan sorunlar nedeniyle Ocak ayında fesih edilmişti.  İkmal işini Mayıs ayında ihale ederek tamamlayacağız.


Mayıs’ta ihale ediliyor


1960'lı yıllarda yapılması planlanan, Sungurlu köyleri ve civarındaki tarım arazilerinin sulanması ve sulu tarım arazisine geçilmesi amaçlanan projeyi tozlu raflardan indirerek gerekli altyapı çalışmaları başlatmıştık. Sungurlu ilçemizin içme suyu kaynağı olarak başka da alternatifi olmaması projenin önemini de artırmıştır. Baraj rezervuarında tespit edilen höyük sürecimizi biraz yavaşlatsa da biz hazırlık çalışmalarımıza ara vermeden devam ettik. Çünkü vatandaşımızın içme suyu sorununu çözmek birinci önceliğimizdir. 31.720 Dekar tarım arazisinin sulaması ile Sungurlu Merkezin de içme suyunu karşılayacak (6,3 hm3/Yıl) Sungurlu Barajı Projesi Planlama çalışmalarını tamamladık. Şimdi de yapım öncesi son aşama olan Proje Yapım İşini Mayıs ayında ihale edeceğiz.


Dereler kent estetiğine uygun dizayn edilecek


Sungurlu ilçemizi sel ve taşkınlardan koruyacak ayrıca da şehir merkezinde Kent estetiğine uygun olarak 17 köprünün yapımı da kapsayan "Sungurlu İlçe Merkezi Dereleri Islahı Planlama ve Proje Yapımı" işinin ihalesini 30 Aralık 2014 Salı günü yaptık. Süreç devam ediyor.


Çulhalı Köyü Delikli ve Karamınaltı Dereleri Taşkın Koruma işini önümüzdeki günlerde ihale ilanına çıkıyor.” diye konuştu.



Son Güncelleme: 17.04.2015 18:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.