Ortakışla göleti sulaması İhale ediliyor

Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Sungurlu Ortakışla Göleti Sulaması yapım işi ihalesinin 09.11.2016 tarihinde yapılacağını söyledi.

13 Ekim 2016 Perşembe 13:41
 Ortakışla göleti sulaması İhale ediliyor


Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Sungurlu Ortakışla Göleti Sulaması yapım işi ihalesinin 09.11.2016 tarihinde yapılacağını söyledi.

Gölet Yapımı için 4 Milyon TL Yatırım

1.783 Dekar arazinin faydalanacağı Ortakışla Göleti’nin yapım çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Uslu, “Göletimizin ihalesi 12.05.2015 tarihinde gerçekleştirilmiş olup 03.07.2015 tarihinde de yer teslimi yaparak yapımına başlamıştı. Şu an yüzde 30 olarak fiziki gerçekleşme oranına ulaşılmış, yapım çalışmaları da hızla devam etmektedir. Sadece Gölet yapımı için 4 Milyon TL yatırım yapıyoruz. Ortakışla Göleti Sulaması Yapım işi ihalesini de 9 Kasım Çarşamba günü gerçekleştireceğiz. İş kapsamında; 1.783 da sahanın sulama şebekeleri, bunun üzerindeki PE100 boru hatları, borulu şebeke sanat yapıları, sulama sahasındaki işletme ve bakım yolları ve ilgili sanat yapıları yapılacaktır. Sungurlu ilçemize hayırlı olsun” dedi.

Örenkaya Taşkın Koruma da İhale Ediliyor

Uslu ayrıca Boğazkale ilçesi Örenkaya Köyü Taşkın Koruma yapım işi ihalesinin de 11.11.2016’da yapılacağını söyledi.

Yerleşim yerleri ve tarım arazilerinin korunması çalışmalarına devam ettiklerini belirten Uslu, “Taşkınlardan korunma çalışmalarımız kapsamında Boğazkale ilçemiz Örenkaya Köyü Taşkın Koruma işi ihalesini 11 Kasım Cuma günü gerçekleştireceğiz. İş kapsamında; Örenkaya Köyü Yağlıoluk Deresinde 542 metre çift taraflı taşkın koruma duvarı, 2 adet plak köprü ve 21 adet şut yapısı yapılması sağlanacaktır. Hayırlı olsun” diye konuştu.


 

Son Güncelleme: 13.10.2016 13:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.