Ortaköy’de yoğun seçim turu

Seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt...

07 Ekim 2015 Çarşamba 15:06
Ortaköy’de yoğun seçim turu


Seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, dün Çorum’un Ortaköy ilçesinde çeşitli ziyaretlerde bulundu.


Milletvekili Kurt’a AK Parti İl Başkan Yardımcısı Adem Candan, Ak Parti Ortaköy İlçe Başkanı Mustafa Uysal, AK Parti Ortaköy Kadın Kolları Başkanı Serap Özdemircan, teşkilat üyeleri ve çalışma arkadaşları eşlik etti.


‘TURİZM FAALİYETLERİNE ÖNEM VERİLMELİ’


İlk ziyaretini Ortaköy Belediyesi’ne gerçekleştiren Ceritoğlu, Belediye Başkanı Taner İsbir ile görüştü. Ortaköy Belediyesi’nin çalışmaları ve ilçede hayata geçirilmesi planlanan projeler hakkında bilgi alan İlksen Ceritoğlu, “Kültür ve sanat şehri olan Ortaköy’de, turizm faaliyetlerine önem verilmeli. Hattuşa’da olduğu gibi Şapinuva’da da festival çalışmaları yapılmalı. Hitit Uygarlığı’nın tüm dünyaya tanıtılması için tanıtım etkinliklerine ağırlık verilmeli” dedi.

‘EV PANSİYONCULUĞU PROJESİ UYGULANMALI’

“Ev Pansiyonculuğu” projesinin hayata geçirilmesi halinde Ortaköy’de sosyal tesis sorununun da çözüme kavuşturulacağını ifade eden Ceritoğlu, “El ele vererek ilçemizde örnek çalışmalara birlikte imza atacağız” diye konuştu.


‘ATA TOPRAKLARINI TERK ETMEYİN’


Ardından Ortaköy Kaymakamı Kenan Aktaş’ı makamında ziyaret eden Ceritoğlu; yöre halkının ata topraklarını işlemesi ve tarımsal faaliyetlerde bulunarak üretime katılması halinde büyükşehirlere göçün önleneceğini söyledi.


‘PAZAR ALIŞVERİŞİ YAPTI’


Daha sonra Ortaköy esnafını ve ilçe semt pazarını ziyaret ederek, vatandaşların sorunlarını dinleyen Ceritoğlu, AK Parti’nin Seçim Beyannamesi’nde yer alan esnafa ve köylüye yönelik projelerden bahsetti.


Gencinden yaşlısına, esnafından memuruna ilçede sıkmadık el bırakmayan Ceritoğlu, pazar alışverişini de Ortaköy semt pazarından yaptı.

‘AK PARTİ İKTİDARINA İHTİYAÇ VAR’

Esnafa hayırlı iş, bol ve bereketli kazanç dileyen Ceritoğlu, “Türkiye’nin sorunlarının çözüme kavuşturulması için Ak Parti iktidarına ihtiyaç var. Bizlere destek verin, şehrimizi birlikte güzelleştirelim” dedi.

Çorum’a ve Çorumlu’ya hizmet için üzerine düşen ne görev varsa yapmaya hazır olduğunu belirten Ceritoğlu, seçimlerden sonra da kapı kapı dolaşacağını ve vatandaşların sorunlarına çözüm üreteceğini ifade etti.

İNCESU KANYONUNU GEZDİ

Çorum Milletvekili İlksen Ceritoğlu daha sonra, beraberindeki heyet ile birlikte İncesu Kanyonu Kültür Parkı’na geçti. Ortaköy Belediyesi’nin başlattığı çevre düzenleme çalışmalarını yerinde inceleyen Ceritoğlu, burada piknik yapan vatandaşların sofrasına misafir oldu. Piknikçilerle sohbet eden Ceritoğlu, parkta kış hazırlığı yapan kadınlarla da ipe bamya dizdi.

HASTALARI ZİYARET ETTİ

Temaslarını hız kesmeden sürdüren Milletvekili Ceritoğlu daha sonra, Ortaköy Devlet Hastanesi’nde tedavi gören hastaları ziyaret etti. Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Musa Turan ve Hastane Müdürü Oktay Kurtoğlu ile görüşerek, hastanenin kapasitesi ve personel sayısı hakkında bilgi aldı.

ŞEHİT ASKERİN BABAANNESİNE ZİYARET

AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt; Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde şehit düşen Jandarma Astsubay Tolga Topçuoğlu’nun ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Şehit asker Tolga Topçuoğlu’nun eşi Aysun Topçuoğlu’nun Ortaköy’de yaşayan babaannesi Sultan Çetin’e taziyelerini ileten Ceritoğlu, “Bir anne olarak evlat acısının hiçbir tesellisi olamayacağını biliyor, bunun derin üzüntüsünü yaşıyorum. Biliniz ki Tolga bizim şehidimiz, oğlu Baran bebek bizim bebeğimiz” dedi.

Tolga Topçuoğlu’nun eşi Ayten Çetin, kayınvalidesi Ayten Çetin, kayınpederi Ali Osman Çetin ve oğlu Baran bebeğin Malatya’da olduğu ve yakın bir tarihte Çorum’a gelecekleri belirtildi.

ÇATALBAŞ AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI

Çorum Milletvekili İlksen Ceritoğlu, yüksek tansiyona bağlı beyin kanaması sonucu 37 yaşında vefat eden Güler Çatalbaş’ın Aşdağul Beldesi’nde bulunan evine taziye ziyaretinde bulundu.

Ceritoğlu; genç yaşta hayatını kaybeden Güler Çatalbaş’ın eşi İbrahim Çatalbaş ve ailesine başsağlığı diledi.

ÇORUM’A KADIN ELİ DEĞECEK


AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt; kadın ve gençlerin istihdamı ve iş hayatına katılımını çok önemsediğini ifade ederek, Meclis’te kadınları en iyi şekilde temsil edeceğini söyledi.


Ortaköylü kadınlar tarafından ilçede sevgi gösterileri ile karşılanan Ceritoğlu, Ortaköy’de kadın esnafın çok fazla olduğunu, bu durumun da kendisini fazlasıyla memnun ettiğini belirtti.

Ceritoğlu, “Yıllar sonra Çorum’un ilk kadın milletvekiliyim. Kadınlarımızın iş hayatına katılmasını ve istihdam edilmesini çok önemsiyorum. Kadın girişimcilere ve gençlere destek oluyoruz, yine olacağız. Amacımız kadın ve gençlerimizin yerinde istihdam edilmesi. Köyümüze ve tarlamıza sahip çıkarak, üretime katkı sağlayacaksınız. Çorum merkezde kadınlarımız için kooperatifler kuracağız. İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezlerinde kurslar açıp, üretim yapmanıza imkân sağlayacağız.  1 Kasım’dan sonra Çorum’a kadın eli değecek” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Çorum’u bir kadın milletvekilinin temsil edecek olmasının kendilerini çok mutlu ettiğini ifade eden Ortaköylü kadınlar ise, Ceritoğlu’nu çok sevdiklerini belirterek, kendisine destek olacaklarını söylediler.

Ortaköy ziyaretinin ardından Karahacip Beldesi’nde yaşayan vatandaşlarla bir araya gelen Ceritoğlu, burada belde sakinlerinin sorunlarını dinledi. Kadın ve gençlerle özel olarak ilgilenen Ceritoğlu, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. 

Son Güncelleme: 07.10.2015 16:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.