Osmancık İHL ihale ediliyor

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Osmancık'ta inşa edilecek olan...

29 Ocak 2015 Perşembe 20:38
 Osmancık İHL ihale ediliyor


AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Osmancık'ta inşa edilecek olan Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin 24 Şubat 2015 Salı günü ihale edileceğini söyledi.


Uslu, “Çorum İl Özel İdaresi tarafından ihalesi yapılacak olan, 24 derslikli Anadolu İmam Hatip Lisesi 3 katlı ve toplam 4.050 m2 kapalı alandan oluşacaktır. Projesi özel olarak hazırlanan okul, Şenyurt Mahallesi Ortayol mevkiinde inşa edilecek. Osmancık İlçemize hayırlı uğurlu olsun" dedi.


AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı ve Çorum Milletvekili Cahit Bağcı da, 24 Şubat 2015 gününe ihale tarihi alınan Osmancık İHL ile ilgili bir açıklama yaparak şöyle dedi: 


"2014 yatırım programında proje+inşaat olarak yer alan Osmancık İHL, İl Özel İdaremiz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz işbirliğinde özel bir proje olarak hazırlanmıştır. Projenin hazırlanma safhalarında defaatle bir araya gelinmiş görüş ve öneriler alınmıştır. Bu özel projenin hazırlanmasında Çorumda görev yaparken Kocaeli'ne tayini çıkan Şube Müdürü Mahmut Aşıkoğlu hocamız başta olmak üzere; Özel İdare Genel Sekreterimiz Ömer Arslan ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İbrahim Gökdere'nin çok büyük emeği vardır. Bilindiği üzere halihazırda hizmet veren Osmancık İHL 1982 yılında yapılmış olup öğrenciliğimizde arkadaşlarımızla inşaatında çok çalıştık. Ustalara destek verdik bir an önce yapılması için çalıştık ve emek verdik. 33 yıldır binlerce öğrenci yetiştiren okulumuz ilçemize yetersiz kalmıştır. Bu okulda çok çabalar harcanmış ancak kamu kaynağı ile yapımına karar verilmiştir. Bu çerçevede 2014 yatırım programında yer alan bir iştir ve ödeneği merkezi bütçeden sağlanmıştır. Yeni bina, aynı alana okulun arkasındaki boşluğa bodrum, zemin+1 olarak yapılacak, bina içinde kütüphane ve çok amaçlı etkinlik salonları da olacaktır. Okulun kısa sürede yapılması ve halen yapımı tamamlanmakta olan 150 öğrenci kapasiteli İHL Pansiyonu ile Osmancık İHL okul sorunu çözülmüş olacaktır. Okulun tamamlanmasından sonra eski bina yıkılarak okul bahçesine katılacaktır. Ayrıca önünüzdeki yıllarda bir Kapalı Spor Salonu ve Tatbikat Cami yapılması amaçlanmaktadır. Bu şekilde Osmancık İHL bir kampüs niteliği kazanacaktır. Projenin ihale noktasına gelmesinde emeği olan herkese teşekkür eder, okulumuzun başta öğrencilerimiz olmak üzere eğitim camiamıza hayırlı olmasını dilerim."




 

Son Güncelleme: 29.01.2015 20:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.