Osmancık OSB’ye kavuşuyor

AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Çorum Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Cahit Bağcı’nın...

19 Kasım 2014 Çarşamba 16:12
 Osmancık OSB’ye kavuşuyor


AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Çorum Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Cahit Bağcı’nın yakından takip ettiği ve Osmancık’ın gelişimine, büyümesine ve refahına katkı sağlayacak, oluşacak istihdamla işsizliği azaltacak ve başta Osmancık olmak üzere bölge ilçelerden ve Çorum’dan göçü azaltacağı düşünülen OSB yapımında sona gelindi.


Bağcı'nın konu hakkında daha önce yaptığı açıklamalarda ilgili Bakanlık, İl Özel İdaresi ve Belediye temsilcileri tarafından bir Yer Seçimi Komisyonu kurulacağı belirtilmişti. Yer Seçimi Komisyonunun kurulması ile olumlu görüşlerin alınmasının akabinde ilgili kurum ve kuruluşların olumlu görüşlerinin Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına ulaşmasının ardından Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü tarafından Osmancık OSB'nin yer sınırları kesinleştirildi.


2013 yılında imar planı değişiklikleri tamamlanan ve Osmancık Belediyesi tarafından Hamitler Mevkii olarak bilinen bölgede 47 hektar alana kurulacak olan OSB’nin, Osmancık ilçesinde sanayicilerin taleplerinin karşılanması, OSB teşvik avantajlarından yararlanma, çarpık sanayileşmenin önüne geçilmesi ve sanayinin çevreye verdiği zararların ortadan kaldırılması açısından son derece büyük öneme sahip. Çorum Valiliği tarafından çalışmalara başlanılması ve istenilen belgelerin Bakanlığa gönderilmesi sonrasında OSB'nin Etüt ve Planlama çalışmaları yapılacak, en kısa sürede ihale süreçlerinin tamamlanması ile hizmete açılacaktır. Bundan sonraki süreçte; Samsun-Çorum-Tokat Planlama Bölgesi 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planına OSB olarak işlenecek, 1/5.000 planda ifrazları yapılacak, kadastral paftalara işlenecek ve 1/5.000 ölçekli kadastral paftalarda gösterilen OSB sınırları içinde yer alan parsellerin tamamı tapuya onaylatılacak. OSB mevzuatı ve imar planı şartnamesi doğrultusunda; 1/2.000 ölçekli ‘Nazım İmar Planı’ ile 1/1.000 ölçekli ‘Uygulama İmar Planları’ hazırlanarak onaylatılacak ve Bakanlığa gönderilecek.


Konuyla ilgili açıklama yapan Milletvekili Bağcı, “AK Parti Hükümetleri 12 yıldır her Bütçe Sunuşunda ve Hükümet Programlarımızda yoksulluğun azaltılması, işgücü piyasasının güçlendirilmesi, bölgeler arası gelişmişliğin azaltılması, illerin kendi dinamikleri ile kalkınmalarının sağlanması ve bu yolla insanlarımızın refah seviyesini ve gelirinin artırılmasını önemle vurgulanmış ve programlarımızın temelini oluşturmuştur. Çorum'un göç veren bir yer olmaktan çıkması için büyük bir çaba sarf ediyoruz. Gerek 2011, gerekse 2014 seçim kampanyalarımızda Osmancık ve Bölge İlçelerimize söz verdiğimiz bir yatırımın gerçekleşme noktasına gelmesinden büyük bir mutluluk duyuyorum. Seçim kampanyalarımızda ne söz vermiş ve vaat etmişsek ay ay, yıl yıl takip ettik ve bugün büyük bir yatırımın onayını almış bulunmaktayız.


Bu süreçte büyük emeği ve katkısı olan eski Valimiz Sabri Başköy'e, Valimiz Ahmet Kara'ya, TSO Başkanımız Çetin Başaranhıncal'a, Defterdarlarımıza, Milli Emlak Müdürlerimize, Osmancık Belediye Başkanımız Hamza Karataş'a ve eski Belediye Başkanımız Bekir Yazıcı'ya, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İl Müdürümüz Murat Ocak'a ve diğer il müdürlerimizle iş adamlarımıza; emek, çaba ve katkılarından dolayı teşekkür ederim. İlçemize ve bölgemize hayırlı olsun" dedi.



Son Güncelleme: 19.11.2014 17:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bayram er 2014-11-20 06:42:40

Öncelikle saygıdeğer ve kilim iz Cahit beye sonsuz teşekür ediyorum osmancıgı türkiyenin örnek ilçesi yapacağına inanıyorum çok güzel bir purece ona her zaman duacıyım kendim İst ikamet ediyorum selamlar

banner165