Osmancık’a yatırıma devam

8.170 Dekar araziyi sulayacak İncesu Göleti yapım işi 8 Mayıs 2015 tarihinde ihale ediliyor.

17 Nisan 2015 Cuma 18:18
 Osmancık’a yatırıma devam


8.170 Dekar araziyi sulayacak İncesu Göleti yapım işi 8 Mayıs 2015 tarihinde ihale ediliyor. İhale kapsamında; temelden yüksekliği 60,65 m, talvegden yüksekliği 43,0 m olan kil çekirdekli kaya dolgu tipinde, karşıdan alışlı kontrolsüz dolusavak ve dairesel tünelli derivasyon içeren gölet inşaatı yapılacak.


Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, "Yatırımlarımızı planlanan şekilde ihale etmeye devam ediyoruz. Bu kapsamda 8.170 Dekar tarımsal araziyi sulayacak İncesu Göleti Yapım İşini de 8 Mayıs Cuma günü ihale edilecektir. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.


Osmancık ilçesinde devam eden ve planlanan Sulama, İçme ve Kullanma Suyu ve Taşkın Koruma çalışmaları hakkında da bilgiler veren Uslu, şunları söyledi;


"Osmancık İlçe Merkezine 2,706 hm3/Yıl İçme ve kullanma suyu sağlayacak Dereboğazı Göleti İhalesi 11 Şubat'ta yapıldı. Yasal süreç devam ediyor. İçmesuyu İsale Hattı, Depolar ve 7.414 m3/gün kapasiteli Arıtma Tesisi Proje Yapımı da devam ediyor. Kasım ayında tamamlanması planlanıyor. Dolayısıyla Gölet yapımı devam ederken İsale Hattı, Depolar ve Arıtma Tesisin de ihalesi yapılarak İlçemiz temiz, sağlıklı içme ve kullanma suyuna hızlı bir şekilde kavuşturulmuş olacaktır.


‘Kuzey Yamaç Suları Taşkın Koruma İşi devam ediyor’


Bilindiği üzere Osmancık İlçemiz geçtiğimiz yıl yoğun yağış nedeniyle Sel Felaketi yaşamıştı. Tekrar yaşanılabilecek olağanüstü yağışlardan ilçemizin etkilememesi için yaptığımız çalışmalar kapsamında; "Osmancık İlçe Merkezi Kuzey Yamaç Suları Taşkın Koruma" işini geçtiğimiz yıl Eylül ayında ihale etmiştik. Çalışmalar devam ediyor. Kuzey yamaçlarında başlatılan çalışma kapsamında yaklaşık 20.000 Dekar alanın ağaçlandırılmasının hedefliyoruz. İlk etapta 1.200 Dekar alanın ağaçlandırılmasına da başlanıldı.


‘Taşkın koruma ihtiyaçlarını planlama çerçevesinde gerçekleştiriyoruz’


Taşkın Koruma ihtiyaçlarını planlama çerçevesinde gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Bu kapsamda; Osmancık Gecek Köyü Yerleşim Yerinin Kiren Deresi Taşkın Koruma çalışmasını tamamlıyoruz. Osmancık İlçe Merkezi Gemici Mahallesi Kavaközü Deresi Taşkın Koruma İşini Mayıs ayında ihale edilmesini planlıyoruz. Osmancık Karalargüney Köyü Taşkın ve Rusubat'tan Korunması işinin de Haziran ayında ihale edilmesini planlıyoruz.


Obruk mansap düzenlemeleri başlıyor


Obruk Barajı Mansap Düzenlemesi ve Kızılırmak Osmancık Geçişi 1.Kısmı olan 3 ila 8.Km'ler arasının yapım işini önümüzdeki günlerde ihale ilanına çıkılması planlanıyor.


‘Osmancık sulama planlamalarımız devam ediyor’


Devam eden Obruk Barajı Sulamalarına ilaveten; 4.820 Dekar tarım arazisini sulayacak Obruk Dutludere Sol Sahil Osmancık Pompaj Sulaması Proje Yapımı 17 Şubat'ta yapıldı. Yasal süreç devam ediyor. 20.000 Dekar tarım arazisini sulayacak Gökdere Barajı Planlama Mühendislik Hizmetleri çalışmaları devam ediyor. 4.300 Dekar tarım arazisini sulayacak Osmancık Avlağı ve Kamil Yeraltı Göletleri de Proje ve Planlama aşamasındaki işler kapsamındadır.”




Son Güncelleme: 17.04.2015 18:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165