Osmancık’tan CHP’ye cevap gecikmedi

Osmancık Belediyesi, CHP İlçe Teşkilatının yerel basında yer alan iddialarına yazılı basın açıklamasıyla cevap verdi.

06 Haziran 2015 Cumartesi 10:34
 Osmancık’tan CHP’ye cevap gecikmedi


Osmancık Belediyesi, CHP İlçe Teşkilatının yerel basında yer alan iddialarına yazılı basın açıklamasıyla cevap verdi.


Basın açıklamasında CHP'nin iddialarına CHP'li belediyelerden örnek verilerek "CHP'li kardeşlerimiz Osmancık'ta bu zihniyette bir CHP'li belediye olmadığı için şükretmelidir" denildi.


Osmancık Belediyesi'nden yapılan yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:


CHP NE İSTİYOR?


Cumhuriyet Halk Partisi Osmancık İlçe Teşkilatının yerel basında yer alan "Osmancık Belediyesinde Neler Oluyor?" başlıklı iddiaları nedeniyle açıklama yapılmasına gerek duyulmuştur.


Belediye Meclisimiz 3 yıl suya zam yapmamış ancak artan maliyetler nedeniyle yeni tarife belirlenmek zorunda kalınmıştır. 1 Ocak 2015 tarihi itibari ile suyun bir tonu 1.4 TL iken zam ile birlikte 1.8 TL olmuştur. Çevre şehirlerle kıyaslandığında suya en uygun tarifeyi Osmancık Belediyesi uygulamaktadır.


Peki, durum CHP'li belediyelerde nasıldır?


Mesela, CHP'li Hatay Belediyesi bir defada suya % 430 zam yapmış ve Osmancık'ta 1.7 TL olan su Hatay'da 8.5 TL'dir.


Osmancık'ta suya uygulanan yeni tarife 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren geçerli olmasına rağmen bu konuyla ilgili tam 6 ay sonra açıklama yapan CHP'nin amacı Osmancık halkını savunmak mı yoksa 7 Haziran seçimleri arifesinde halkın suyu üzerinden siyasi rant sağlamak mıdır?


CHP OKULLARIN, SAĞLIK KURULUŞLARININ SUYUNUN KESİLMESİNİ Mİ İSTİYOR?


2014 yılı sonunda Osmancık Belediyesi'nin kamu kurumlarından alacakları (okullar, sağlık kuruluşları, resmi daireler vs.) 422.205,11 TL olarak kaydedilmiş ve Osmancık Belediyesi 2014 Faaliyet Raporunda yayınlanmıştır. Halkımıza hizmet eden kamu kurumlarımızın yılsonu itibari ile ödenmeyen borçları 2015 yılına devretmiş ve kurumlarımıza ödenek geldikçe ödenmektedir.


CHP; okulların, sağlık kuruluşlarının suyunun kesilmesini mi istiyor? Sağlımızı emanet ettiğimiz sağlık kuruluşlarımızın suyunun kesilmesine, çocuklarımızın eğitim gördüğü okullarımızın suyunun kesilmesine Osmancık halkı razı olacak mıdır?


CHP OSMANCIK ESNAFINDAN NE İSTİYOR?


Mevzuatta açıkça belirtilen doğrudan teminle yapılan alımlarda ilçe esnafından teklif alınmakta ve en uygun teklifi veren esnaftan alım yapılmaktadır. 2014 yılı içerisinde yaklaşık 2 Milyon TL'lik doğrudan teminle alım yapılmış olması Osmancık esnafına yaklaşık 2 Milyon TL'lik katkı sağlanmış olması demektir. İhale yapılması, Osmancık esnafı yerine Türkiye'nin her hangi bir yerinden temin edilmesi anlamına gelmektedir.


CHP, yasal bir uygulama olan doğrudan temin yöntemine usulsüzlük diyerek Osmancık esnafına sağlanan katkıdan ne istemektedir?


Kamu personelinin etkin ve verimli çalışmasını sağlamak, halkımıza daha hızlı ve kaliteli hizmet vermek için her kamu kurumunda zaman zaman görevlendirmeler ve personel değişiklikleri yapılmaktadır.


Osmancık Belediyesi tarafından 2014 yılı içerisinde alt yapısı yapılan bütün cadde ve sokaklar asfalt kaplanmış Osmancık toz ve çamurdan arındırılmıştır. Çamurlu yollardan pırıl pırıl asfalt yollara geçilmiştir. Asfalt çalışmaları tamamlandığında su birikintisi olan yerler tespit edilmiş ve gerekli çalışmalar yaptırılmıştır. Tonajlı araçların şehir içerisine girmesinden dolayı zamanla çökmeler meydana gelmekte, gerekli müdahaleler ise yapılmaktadır. CHP'li kardeşlerimiz Osmancık'ın tozlu, çamurlu günlerinden bu günlere geldiğini göremiyorlar mı?


Osmancık Belediyesi tarafından yapılan her uygulamanın yasa yolu açık olup CHP'nin iddia ettiği gibi tebliğ edildiği halde uygulanmayan her hangi bir mahkeme kararı söz konusu değildir. Osmancık Belediyesi hukukun verdiği her karara saygılıdır.


CHP'li kardeşlerimiz; Osmancık'ta bu zihniyette bir CHP'li belediye olmadığı için şükretmelidirler. Osmancık Belediyesi bütün Osmancık halkına en iyi şekilde hizmet vermeye devam edecektir.


Kamuoyuna saygıyla duyurulur."




Son Güncelleme: 06.06.2015 10:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.