Osmanlı adaletle hükmetti

AK Parti Merkez İlçe Teşkilâtı 27 Ocak Osmanlı Devleti’nin kuruluş günü münasebeti ile bir program...

28 Ocak 2015 Çarşamba 13:34
 Osmanlı adaletle hükmetti


AK Parti Merkez İlçe Teşkilâtı 27 Ocak Osmanlı Devleti’nin kuruluş günü münasebeti ile bir program gerçekleştirildi. Programa, ailenin, aile ile birlikte toplumun geleceğini dizayn eden esas eğitimci annelerin katılımı sağlandı. Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Neslihan Yenihan ve Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Erdemirci nin organize ettiği programın sunumunu Tarih Öğretmeni Sibel Aksungur yaptı.


Aksungur sunumunda şunları söyledi:


“Osmanlı Devleti’nin 600 yıl boyunca ayakta kalmasının sırrını anlamak için bugün yapılan seminerde Osmanlı’yı anlamak üzerine duracağız. Bir cihan imparatorluğu tüm dünyaya hükmetmiş, yükselme döneminde karşısına çıkacak ordu bulamamış.


Osmanlı devletini anlamak için de benimsediği politikalar üzerinde durmak ve bunları anlamaya çalışmak gerekiyor. Osmanlı imparatorluğunun kuruluş aşamalarını çok iyi özümseyerek bu cihan devletini tüm dünyaya hükmetmesinde ki maharete şaşırmakta ve gıpta ile bakmaktayız. “


Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyesi emekli öğretmen Ayşe Erdemirci ise, katılanlara teşekkür ederek, eğitim üzerine kısa bir konuşma yaptı.


Programda bir konuşma yapan Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Neslihan Yenihan da,


“Tarihi süreçte Yeni Dünya Düzeninde var olacak bir  Türkiye için Bu kadar şanı yüce kahramanlıklarla dolu ecdadımızı anmak,  onların yolunu ve izini öğrenmeyi çok önemsiyoruz. Bu bağlamda hükümetimizin Osmanlıca öğrenimi hususunda ki hassasiyeti de son derece yerli yerinde bir karardır.


Osmanlı bir hoşgörü politikası uygulamış ve fethedilen yerlerde yerli halkın din dil gelenek göreneklerine dokunulmamıştır. Tüm bu politikaların yanı sıra inancın ve Şeyh Edebali’nin manevi desteğinin bu cihan imparatorluğunun köklerinin sağlam atılmasında önemi büyüktür. Bu hoşgörü ve adalet ile yüzyıllarca topraklarına hükmedebilen ecdadın torunları olarak, yine aynı topraklarda adalet ve hoşgörü toplumu oluşturuyoruz. Anne olarak, kadın olarak, eş olarak bu toplumun mimarları bizleriz. Emeğimizi esirgemeyeceğiz ve çalışmaya yorulmadan usanmadan devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.



Son Güncelleme: 28.01.2015 13:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
saithalimpaşa 2015-01-28 16:28:18

yahu acaba osmanlının kuruluş tarihini geçtik. yıkılış tarihini biliyor mu buradaki arkadaşlar. yahut inebahtı deniz seferini mesela. geçmiş gitmiş nasılsa, bütün yergileri kaldırdığı gibi bütün böyle gün yüzünden kalkmamış övgüleri de kaldırır öyle ya! vur sözün teline... osmanlının kurtuluş gününü kutlamak... hakikaten enteresan bir zorlama...