Projelerin Adamı konuştu

AK Parti Belediye Başkan Aday Adayı İlyas Damar, Çorum’da Kentsel Dönüşüm Projesi’nin ilk kez İkbal Kent ile başladığını bildirdi.

20 Kasım 2013 Çarşamba 14:51
 Projelerin Adamı konuştu

AK Parti Belediye Başkan Aday Adayı İlyas Damar, Çorum’da Kentsel Dönüşüm Projesi’nin ilk kez İkbal Kent ile başladığını bildirdi.

Damar, yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi; “Bilindiği gibi, Çorum’da konut sahibi olamayan hemşehrilerimiz için hükümetimizin politikası gereği TOKİ konut üretmektedir.  Türkiye çapında binlerce kişi bu sayede konut sahibi olmaktadır. Çorum’da konut sahibi olmayan hemşehrilerimiz için kurmuş olduğumuz ve İkbal Kent Toplu Konutları ile konutu olmayan 457 hemşehrimiz başarı ile ev sahibi yapılmıştır. Çorum, depreme dayanıklı tünel kalıp sistemi ve kule vinç gibi çok önemli inşaat teknolojileri ile İkbal Kent’in yapımı sayesinde tanışmış oldu.  İkbal Kent Toplu Konutları yönetim kurulu başkanı olarak halkımızın ev sahibi olmasına katkı sağlamanın ve hemşehrilerimize ilk defa böyle bir teknoloji ve hizmeti getirmekte öncü olmanın mutluluğunu taşımaktayım.

Esasen Çorum’da kentsel dönüşüm İKBALKENT ile başlamış oldu. Çiftlik çayırı adı ile anılan gecekondu yapılaşması İkbal Kent’in bitimini müteakiben tamamen yıkılmıştır. Bölgeye adını veren İkbal Kent modern bir yapılaşmanın öncüsü olmuştur.  Allah kısmet ederse Belediye Başkanı olmamız halinde İkbal Kent modeli Çorum’un üç ayrı yerinde uygulanacaktır. Buharaevler, Mimar Sinan ve Lozan evler civarlarında toplu konut yapımı planlamaktayım. Bu duygu ve düşünce ile hemşehrilerime saygı ve sevgiler sunarım.”





Son Güncelleme: 20.11.2013 14:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.