‘Rejim değil, demokrasi sorunumuz var’

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genişletilmiş İl Danışma Kurulu önceki gün gerçekleştirildi.

15 Ekim 2016 Cumartesi 14:06
  ‘Rejim değil, demokrasi sorunumuz var’


Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genişletilmiş İl Danışma Kurulu önceki gün gerçekleştirildi.


Anitta Otel’de düzenlenen toplantıya TBMM İdare Amiri ve Çorum Milletvekili Tufan Köse, CHP Eski Çorum Milletvekili Feridun Ayvazoğlu, CHP İl Başkanı Hasan Suvacı ve Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere, ilçe teşkilat başkanları ve çok sayıda CHP’li üyeler katıldı.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda CHP İl Başkanı Hasan Suvacı kısa bir selamlama konuşması yaptı. Suvacı’nın ardından kürsüye gelen CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere de bir konuşma yaptı.


CHP’nin Çorum’da güçlenmeye devam edeceğini belirten Suludere, “Çorum’da güçlenmeye devam edeceğiz. CHP olarak halkımızın menfaatleri doğrultusunda projeler geliştirmeliyiz. CHP karşılık beklemeden, hesap içine girmeden millete hizmet etmeyi, kimsesizlerin kimse olan, mazluma ana şefkatiyle kucak açanların partisidir” dedi.


Suludere’nin ardından kürsüye gelen TBMM İdare Amiri ve Çorum Milletvekili Tufan Köse’de gündeme dair açıklamalarda bulundu.


Köse, 15 Temmuz darbe girişimini iktidarın fırsata çevirdiğini iddia etti.


OHAL sürecinde mağduriyetlerin oluştuğunu da söyleyen Köse, “15 Temmuz darbe girişimini iktidar fırsata çevirdi. OHAL ilan edildi. İlk günlerde ilk günlerin hızıyla yanlışlıklar, haksızlıklar yapılabilir diye düşünüyorduk. İkinci OHAL geldi. Mağdurlar ve haksızlığa uğramış insanlar tablosu ortaya çıktı. Bunların içerisinde darbeye karışmış olanların, FETÖ’nün yöneticiliğini yapmış olanların hak ettikleri kadar en ağır şekilde cezalandırılmalarını bizlerde istiyoruz. Hükümette yargıda bu konuda devletin bekası için üzerine düşen görevi yapmalıdır” diye konuştu.


Konuşmasında başkanlık sistemine de değinen Köse, ‘Bizim rejim değil, demokrasi sorunumuz’ var diyerek konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Başkanlık suni bir gündemdir. Bizim bir rejim sorunumuz yok, demokrasi sorunumuz var. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlık sistemine karşı olduğunu çeşitli konuşmalarında söylemiştir. Başbakan iken de bunu hiç dile getirmemiştir. Kendi kişisel gücünü ülkeye egemen kılmak için başkanlık sistemi istiyor.”


Divan heyetinin seçilmesinin ardından toplantı basına kapalı olarak yapıldı.



Son Güncelleme: 15.10.2016 14:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.