Şamlı gitti, Kellerbağı geldi

Belediye Meclis üyeliğinden istifa eden CHP Meclis Grup Başkanı Ayhan Şamlı'nın yerine Kenan Kellerbağı...

06 Mart 2015 Cuma 18:11
 Şamlı gitti, Kellerbağı geldi


Belediye Meclis üyeliğinden istifa eden CHP Meclis Grup Başkanı Ayhan Şamlı'nın yerine Kenan Kellerbağı, CHP'nin yeni meclis üyesi oldu.


CHP Grup Başkanlığı görevinde de yapılan değişiklikle, Hasan Levent Çöphüseyinoğlu CHP Gurup Başkanı olarak görev aldı.


Belediye Meclisi’nde kadına şiddet protesto edildi.


Belediye Başkan Yardımcısı ve AK Parti Belediye Meclis Üyesi Zeki Gül, kadına yönelik şiddeti kınadığı konuşmasında, kadına yönelik her türlü şiddetin karşısında olduklarını ve mücadelede kararlı olduklarını söyledi.


Meclis toplantısında gündem dışı söz alarak, kadına karşı uygulanan şiddet karşısında herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini dile getiren Zeki Gül, açıklamasında şunları ifade etti; "Kadına yönelik her türlü şiddetin, acı ve ızdırap veren, yaşam hakkını tehdit eden, temel bir insan hakkı ihlali olduğuna, toplumu derinden yaralayıp zayıflattığına, aile birliğini zedeleyip, anne ve çocuk sağlığını bozan son derece önemli bir halk sağlığı sorunu olduğuna, kadına yönelik şiddetin katı töre, gelenek gibi hiçbir gerekçe ile asla meşrulaştırılamayacağına inanıyoruz.


Hayat arkadaşlarımız, kardeşlerimiz, annemiz, geleceğimizi emanet ettiğimiz evlatlarımız, kadınlar, bu toplumun yarısını oluşturan erkeklerle aynı haklara sahip bireylerdir. Bu nedenle, kadına yönelik şiddete ortak olmayacağız, seyirci kalmayacağız. Kadına yönelik şiddete son vermek için el ele verelim. Kadına karşı şiddetle mücadelede, toplumun bütün bireyleri olarak üzerimize düşen görevi yapmak üzere kararlıyız, biz de varız."


‘Esas olan bataklığın kurutulmasıdır’


Özgecan cinayetinin sebep ve sonuçlarına ilişkin konuşan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Özgecan cinayetini insanlığın geldiği son nokta olarak değerlendirdi. Sonucun önemli olduğu kadar, bugüne gelen sebeplere dikkat çeken Külcü, "Esas olan bataklığın kurutulmasıdır." dedi.


"Bu ülkenin tüm kesimlerinin, bu noktaya nasıl gelindiğini iyi sorgulayıp, sebepler zincirine iyi bakmak gerekir." sözleriyle konuyu değerlendiren Başkan Külcü, Özgecan olayının bir sonuç olarak ortaya çıktığını ifade etti.


Toplumu bu noktaya taşıyan unsurların ortadan kaldırılmasının gerekliğini söyleyen Başkan Külcü, "Bizim medeniyetimiz de inancımız da Müslüman'ın elinden ve dilinden bir başkalarının emin olduğu kimse olarak tarif ederken, bu sonuca nasıl olup ta ulaşıldığını irdelemeli ve bataklığı kurutmanın yollarını aramalıyız." diye konuştu.


10 kadın cinayeti daha


CHP Belediye Meclis üyesi Semrin Kaleli, Özgecan cinayetinden bu yana Türkiye’de 10 kadın cinayeti daha yaşandığına dikkat çekerek, gecikmeye devam edildiğini söyledi.


“Kahrolduk, yüreklerimiz dağlandı, 3-4 gün kendimize gelemedik.” sözleriyle yaşanan acıdan duyduğu üzüntüyü ifade eden Kaleli, Özgecan cinayetinden sonra, herkesin kendisini o anne-babanın yerine koyduğunu, herkesin başına gelebilecek bu felaketin anne ve babaların içini titrettiğini söyledi.


Kaleli, şiirle tamamladığı konuşmasında şunları vurguladı; “Ağladık, öfkelendik, isyan ettik. Özgecan Aslan ve diğer tüm kadın kurbanlar için çok geç kaldık. Kimi aileler, şu an bilinçsizce gelecekteki "kadına şiddet" vakalarının ön hazırlığını yaparken, biz başka Özgecanlar için gecikmeye devam ediyoruz. 14 Şubat’tan bugüne 10 kadın cinayeti daha işlenmiş. 2 gün sonra Dünya Kadınlar Günü. Yine pek çok kurum, kuruluş ve STK’lar tarafından kadın konulu bildiriler, seminerler, paneller yapılacak, duyarlılık sağlanmaya çalışılacak. Kadına şiddetin ve kadın cinayetlerinin tek sorumlusu, kadınlarmış gibi. Çoğunlukla bu etkinliklere kadınlar katılacak.”



Son Güncelleme: 06.03.2015 18:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.