Şehitlerimize hatim hediye ettiler

Milliyetçi Hareket Partisi Kadın Kolları İl Başkanlığı’nca şehitlerimizin ruhuna hatim hediye edildi.

28 Ağustos 2015 Cuma 15:17
 Şehitlerimize hatim hediye ettiler


Milliyetçi Hareket Partisi Kadın Kolları İl Başkanlığı’nca şehitlerimizin ruhuna hatim hediye edildi.


‘VATAN EN KIYMETLİ VARLIĞIMIZ’


MHP İl Başkanlığı’nda düzenlenen programda açıklama yapan MHP Kadın Kolları İl Başkanı Ülkü Kır, dünyada en kıymetli varlığın vatan olduğunu belirterek, vatanın sadece bir toprak parçasından ibaret olmadığını belirterek, “Bu dünyada bizim için en kıymetli varlıklardan biri de vatandır, vatanımızdır. Vatan bir toprak parçasından ibaret değildir. Vatanı iyi anlamak ve bilmek gerekir. Vatan bir kimsenin doğup büyüdüğü, bir milletin hâkim olarak üzerinde yaşadığı, barındığı, gerekirse de uğrunda canını verdiği topraktır.


Vatanı olmayan bir millet düşünülemez. Bağımsız olmayan, tehditler altında olan bir vatan yaşayanlar için bir zindandan farkı yoktur. Vatan sevgisi kuru bir laftan ibaret değildir. Bu sevgiyi bizler gönlümüzün ta derinliklerinde hissederiz ve yaşarız. Biz Türk milleti olarak vatanını seven bir milletiz. Tarih Türk milletinin vatanını nasıl canı pahasına koruyup kolladığını çok iyi bilir.” Dedi.


Bu cennet vatan  canımızla, kanımızla koruyarak nice destanlar yazan bir milletin evlatları olduğumuzu belirten Kır, şöyle dedi: “Vatanı korumak hem milli hem de dini görevimizdir.Vatanımızı, bayrağımızı, ezanımızı, canımızı, namusumuzu koruyan Mehmetçiklerimiz bu uğurda şehit olmaktadırlar. İslam’da en büyük mertebedir şehitlik mertebesi. Şehitlerin Allah katında kadir ve kıymetleri pek yücedir. Ahirette en büyük rütbenin peygamberlikten sonra şehitlik olduğu belirtilmiştir. Bunun içindir ki bütün şehitlerin günah ve kusurları Allah tarafından affedilmektedir.


Şehitlerimiz için okumuş olduğumuz hatmi şerifleri, Yasin’i şerifleri ve dualarımızı kabul eyle yarabbi. Allah'ım milletimizi, ordumuzu, yurdumuzu, Mehmetçiklerimizi ebediyen payidar eyle, izzetimizi, şerefimizi, namusumuzu, onurumuzu koru ve kolla Ya Rabbim. Tanrı Türk’ü korusun ve yüceltsin. Ne mutlu Türküm diyene’


Son Güncelleme: 28.08.2015 15:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.