Şeker’in özelleştirilmesi tehlikeli

Saadet Partisi şeker fabrikalarının özelleştirilme girişiminin yanlış olduğunu savundu

20 Şubat 2018 Salı 15:50
Şeker’in özelleştirilmesi tehlikeli

Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Orhan Sakınmaz, aralarında Çorum’un da yer aldığı 14 şeker fabrikasının özelleştirilmesine ilişkin gelişmelere tepki gösterdi.

Anadolu topraklarında şeker pancarı üretiminin büyük bir tehlikeye gireceğini savunan Sakınmaz,  zaten önlenemeyen göçün, bu fabrikaların satışıyla birlikte daha da artacağını ifade etti.

Sakınmaz, yaptığı açıklamada özetle, şöyle dedi; “Bu konu sadece fabrikaların bulunduğu bölgelerdeki vatandaşı değil, bütün Türkiye’yi ilgilendiriyor. Fabrikaların özelleştirilmesi durumunda bunun ülkeye bedeli çok ağır olur. Özelleştirmelerle tütün yok edildi, şeker fabrikaları da satılırsa stratejik ürünümüz olan pancarı da kaybederiz.”

Son Güncelleme: 20.02.2018 19:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
BİRBİLEN 2018-02-20 16:47:06

stratejik gıdalardan birisi buğday diğeri şekerdir.kesinlikle devlet kontrolunde olması gerekir.

Avatar
kürşat 2018-02-21 09:59:56

"Bu fabrikaları özelleştirelim mi? Bence hayır böyle devam ettirmeyelim. Çünkü bu yolun hiçbirimiz için geçerli bir yol olmadığını biliyoruz özelleştirme yolu da yanlıştır. Tarım sektöründe hangi kurum özelleştirildiyse yanlış bir karar olmuştur." diyen Salim Uslu ne diyor bu işe acaba.