Sivas katliamına dair sorular

Saadet Partisi Antalya İl Gençlik Kolları Mali İşler Başkanı hemşehrimiz Mustafa Sir, Madımak katliamının toplumu bölmek isteyen Yezidi bir oyun olduğunu belirterek “Madımak katliamı Alevi kardeşlerimizin Kerbelası’dır.” dedi.

01 Temmuz 2013 Pazartesi 19:29
 Sivas katliamına dair sorular

Bu katliamları tarihsel bir olay olmaktan çıkararak Yezitler’in gerçek yüzünü ortaya çıkarmamız gerekiyor. Bunu yapmazsak yarın da bu toplum karanlık katliamlarla karşılaşmaktan kurtulamaz.” diyen konuşan Sir, “Türkiye’nin giderek biriken sorunlarını çözmek için Meclis’in güçlü bir siyasi partiye ve ülkenin muktedir bir iktidara ihtiyacı var. Bunun tek adresi de Saadet Partisi’dir. Bu ihtiyaç kendisini iyiden iyiye hissettirmeye başlamıştır.

Yıllardır Banaz'da kutlanan Pir Sultan Abdal Şenlikleri neden 1993'te Sivas’a alındı ve 1 haftaya uzatıldı? 15 gün önceki Divriği ve Hafik’teki olaylara çevik kuvvet gönderilerek Sivas merkezin boşaltılmasına, istihbarat müdürünün yetkisini aşarak uyarmasına karşın İçişleri, Başbakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı neden sessiz kaldı? 250 kiloluk tunç Atatürk büstünün civatalarını kim söktü? Kültür Merkezinde yapılacak olan toplantıyı, Madımak Oteli'ne kim kaydırdı?” sorularının henüz aydınlatılmadığına dikkat çekti.

O güne dair önemli bir iddiada bulunan Sir, Madımak yangınından önce bir kişinin otel perdelerine benzin döktüğünün görüldüğünü anlattı. Bu olayı otelden sağ kurtulanların anlattığını ifade eden Sir, bu iddianın bugüne kadar üzerine gidilmediğinin de altını çizdi. Otelde bulunanların, yangından 10 dakika önce salona sivil giyimli birinin gelip, “İçeride polis ve asker var mı?” diye sorduğunu, bunun da çok manidar olduğunu bildirdi.

Milli Görüşü peşinen suçlayan bir odağın varlığına dikkat çeken Sir, bu konunun gerçek yönleriyle ele alınıp açığa çıkarılma gayretlerinin olduğunu da sözlerine ekledi.





Son Güncelleme: 01.07.2013 19:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.