‘Siyasi ahlâksızlık’

Demokrat Parti İl Başkanı Av. Muhsin Kocasaraç, mazbatasını aldıktan sonra partiden istifa...

04 Nisan 2014 Cuma 18:05
 ‘Siyasi ahlâksızlık’


Demokrat Parti İl Başkanı Av. Muhsin Kocasaraç, mazbatasını aldıktan sonra partiden istifa eden ve bağımsız olarak göreve devam eden Dodurga Belediye Başkanı Mustafa Aydın’ı ihanetle suçladı.

Dodurga’da seçimi adayın değil Demokrat Parti’nin kazandığını vurgulayan Kocasaraç, Demokrat Parti’nin Dodurga’da inanılmaz bir gücünün ve sempatizanının olduğu söyledi.

Dodurga Belediye Başkanı Mustafa Aydın’ın mazbatasını aldıktan sonra hiçbir bilgi ve gerekçe göstermeden kendisini seçen DP’li seçmenlere ihanet edercesine partiden istifa ettiğini belirten Kocasaraç, “Demokrat Parti olarak bu davranışı şiddetle kınıyoruz. Kimse unutmasın ki Demokrat Parti merkez sağın tek sahibidir ve kendisine vefasızlık edenleri hiç affetmeyecektir.” dedi.


‘Şahıslar gelip geçicidir, Demokrat Parti var olacaktır’

Kocasaraç, açıklamasının devamında şunları kaydetti; “Mustafa Aydın’ın açıklaması tarafımızca maalesef  basından öğrenilmiştir. Bize göre bu davranış siyasi ahlaksızlıktan öte bir şey değildir. Kimse unutmasın ki şahıslar gelip geçicidir ama Demokrat Parti gibi halkın gönlünden gelen Türk milletine mâl olmuş bir siyasi parti dün olduğu gibi bugün de, yarın da var olacaktır. Belediye Başkanı açıklamasında, “Sayın Başbakanımızın izlediği politikayı aynen benimsiyoruz ve yapmış olduğu çalışmalarını yakın takip ediyoruz” demiş, iyi ki demiş ama Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan 17 Aralık 2013 tarihli beyanlarında AK Parti’den istifa eden Milletvekili Hakan Şükür’e hitaben aynı tarihli ulusal basında yaptığı açıklamada, “Böyle bir şeyi kendisine de yakıştıramadım. Her söz sahibinindir, her söz sahibini bağlar. Bu süreçte parti genel başkanının tavrı ortadadır. Böyle bir tavrı takınmış başkana karşı bu tür yakıştırmaları yapmasını doğru bulmuyorum. Bağımsız olarak bu parlamentoya gelmiş değildir. Eğer dürüstse parlamentodan ayrılması gerekir. Tabi bu herkese nasip olmaz” demiştir. Yine Sayın Başbakan bir başka konuşmasında, “Bu gemiden inen bir daha bu gemiye binemez” demiştir. Yine AK Parti Çorum İl Başkanı Sayın Ahmet Sami Ceylan da, “Bu trenden inen bir daha bu trene binemez” demiştir. Evet Dodurga ilçesinde Demokrat Parti oyları ile seçilen bir belediye başkanına bu davranış yakışmamıştır ve şayet söylediği gibi Sayın Başbakanın izlediği yoldan gidiyor ise ve bunda samimi ise bağımsız olarak seçilmediği o görevden derhal istifa etmeli ve kendine güveniyor ise yenilenecek yerel seçimde bağımsız olarak seçime girip seçilmelidir. Tabiiki Sayın Başbakanın dediği gibi bu herkese nasip olmaz. Sayın Başbakanın da bu tür sözlere kesinlikle prim vermeyeceği kanaatindeyiz.

Dodurga ilçesinde partimize gönül verip destek olan partililerimiz adına hakkımızı helal etmediğimizi, affı olmayan tek günahın kul hakkı olduğunu bildiriyor ve gerek Genel Merkez bazında gerekse il bazında gerekli hukuki araştırmalarımızı yaptığımızı, parti müfettişlerinin bu konuda çalışma yaptığını ve yasal olarak bu ahlaki olmayan, siyasi etikle bağdaşmayan olayın peşini bırakmayacağımızı, yasal hakları sonuna kadar kullanacağımızı, mensubu olmaktan şeref duyduğumuz Demokrat Parti’nin her türlü hakkını arayacağımızı siz değerli kamuoyu ile paylaşırız.”





Son Güncelleme: 04.04.2014 18:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatandaş 2014-04-05 07:14:09

Sn.Başkan çok yanlış yapmış.Kendini bu mertebeye getirmiş Dodurga halkı- nı hiçe saymış ve üzmüştür.

Avatar
adige 2014-04-05 09:55:28

akp de almamalı

Avatar
Karizma 2014-04-05 22:54:01

yok öyle yağma,partiden istifa edilince tamammı,başkanlığa bağımsız devam edeceksin yada başka partiye geçeceksin bu yol yanlış,dünyalık için kıvırmanın anlamı yok.....başkanlığı bırakmalı..

banner165