Sungurlu Barajı artık sorunsuz

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, rezervuarında tespit edilen...

04 Şubat 2015 Çarşamba 12:27
 Sungurlu Barajı artık sorunsuz


AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, rezervuarında tespit edilen höyük nedeniyle beklemeye alınan  Sungurlu ilçe merkezinin içmesuyu ihtiyacı ile 3.172 dekar araziyi sulayacak Sungurlu Barajı (Kırankışla)’nın Projesi’nin önündeki engelin kaldırıldığını bildirdi.


Konuya ilişkin açıklama yapan Milletvekili Uslu, şöyle dedi: “Halkımızın yaşamsal ihtiyaçları bizim birinci önceliğimizdir. İçmesuyu her ne kadar yerel yönetimler olan belediyelerin uhdesinde olsa da kaynak sorununun giderilmesi halkımızın sağlıklı içme ve kullanma suyuna kavuşması önem arz etmektedir. Amacımız halkımıza hizmettir. Siyaset gözetmeksizin çalışmalarımıza devam ediyoruz. Mecitözü ilçemizde yaşanan içme ve kullanma suyu sorunun çözümü için belediye başkanımıza desteğimizi sağlamıştık. Sungurlu Belediye Başkanı da içme ve kullanma suyu kaynak sıkıntısını ziyaret ederek dile getirmiş; Sungurlu Barajındaki Höyük nedeniyle alternatif çözüm bulunması yönünde destek istemişti. Ancak yakın bölgede bir alternatif çözüm bulunamamıştır. Gerek Orman ve Su İşleri Müsteşarımız Lütfi Akça gerek Devlet Su İşleri yetkilileri gerekse Kültür Varlıkları Koruma Kurulu ile yaptığımız sıkı takip ile Sungurlu Barajında sona geliyoruz. Tabi bu işlemler devam ederken Höyük dışarda bırakılarak teknik çalışmalar Devlet Su İşleri tarafından devam ettirilmiştir. Sungurlu Barajımızın herhangi bir sorun yok. 8-11 Şubat tarihlerinde Kültür Varlıkları 2 Numaralı Koruma Kurulunca oluşturulan Bilim Komisyonu heyeti ilçemize gidiyor. Komisyon höyük ile ilgili yapacağı çalışma ile ne yapılacağına karar verecek. Ayrıca işin yatırım programına alınması içinde çalışmalar başlatıldı” dedi.





Son Güncelleme: 04.02.2015 12:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.