'Sungurlu için gece gündüz çalışacağız'

Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner göreve geldikten sonra yaptıkları ve...

31 Temmuz 2014 Perşembe 13:31
'Sungurlu için gece gündüz çalışacağız'


Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner göreve geldikten sonra yaptıkları ve yapmayı hedefledikleri çalışmalar hakkında bilgi verdi. 

Öncelikle su konusuna değinen Başkan Abdulkadir Şahiner, kuraklığının ülke genelinde ve ilçemizde yaşanmasından dolayı bazı kötü niyetli kişilerin hakkımızda su ile ilgili karalama kampanyası başlatarak halkımızı kandırmaya çalıştıklarını söyledi.

Allah'tan gelen sel felaketlerini, kuraklığı fırsat bilerek bizlere saldırmaya çalışan kötü niyetli kişiler 3 ay gibi kısa bir zamanda yapmış olduğumuz başarılı çalışmalarımızdan dolayı şaşkın haldeler diyen Başkan Şahiner, "Sungurlumuzun 15 günlük arayla iki defa 25 yıldır yaşanmayan sel felaketini yaşanması bizlerle birlikte tüm halkımızı üzmüştür. Bizler Belediyemizin imkanlarıyla gece gündüz çalışarak kısa zamanda selin izlerini silmek için kendim başlarında olmak üzere tüm ekibimle, araç ve gereçlerimizle mağdur olan vatandaşlarımızla omuz omuza çalışarak, selden zarar gören halkımızın yaralarını sarmaya çalıştık hep yanlarında olduk, olmaya da devam edeceğiz" dedi.

24 SAAT ÇALIŞARAK 4 ADET YENİ KUYU AÇTIK

İlçemizde yaşanan kısa süreli su sıkıntılarından dolayı halkımızın göstermiş olduğu hoşgörüden dolayı Sungurlu halkımıza teşekkür ediyorum diyen Başkan Şahiner, "Geçmiş dönemlerde Sungurlu Belediyesi olarak 30 yılda 6 adet kuyu açılmış bu kuyular zamanla çökme yapmış kullanılmaz hale gelmiş, yıllardır bakımları yapılmayan kuyularında bakımını yaptık. Çalışan kuyulardaki su miktarları aşırı derecede azalma göstermiştir. Bizler gece gündüz demeden çalışarak, 3 ayda günde 24 saat çalışarak 4 adet yeni kuyu açtık. İleride Sungurlu'nun su problemi olmaması için yeni kuyu açma çalışmalarımızda devam etmektedir" diye konuştu.

Yanıcak ve Salman köyündeki hattın dışında Akçalı bölgesinden gelen hattın 30 yıldır bakımı yapılmamış, borular da dere yataklarından geçirildiği için gelen sel, boruları götürdüğü gibi hatların içini de çamurla doldurmasından dolayı büyük sıkıntı yaşadıklarını söyleyen Başkan Şahiner, belediye olarak günlerce çalışarak boruların temizliği, ihtiyaç olan yeni boruların döşenmesini tamamladıklarını bildirdi.

Akçalı köyünde Mülkiyeti Zeki Eröksüz’e ait olan tarladan çıkan suyu da Sungurlu halkı adına istediğini söyleyen Başkan Şahiner, "Zeki beyde başkanım sizi seviyorum diyerek ücretsiz olarak verdi. Kendisine buradan ilçem adına çok teşekkür ediyorum" dedi.

Bizleri göreve getiren Sungurlu halkımıza layık olabilmek için tüm imkanlarımızı seferber ederek önceliğimiz olan su sıkıntısını da Allah'ın izniyle en kısa süre içinde tamamen çözeceğimize inanıyorum diyen Şahiner, "Biz Hakka hizmet Halka hizmet düsturu ile yola çıktık. göreve geldiğimiz kısa süre içinde Allahtan gelen sel ve kuraklık mazeretine sığınmadan çalışmalarımıza devam ettik" şeklinde konuştu.

BİZİMLE BİRLİKTE İLÇEMİZİN KADERİ DEĞİŞMEYE BAŞLADI

Başkan Şahiner, "Yıllarca sürümce de olan Yüksek okul Kampusunun ve Sungurlu Fen Lisesi'nin temeli biz göreve gelince atıldı. Belediyemiz tarafından Yurt kura arsa tahsisi yaparak ilçemize 300 kişilik öğrenci yurdu kazandırdık. Sungurlumuza kısa zamanda ismi Şehit pilot üsteğmen Yılmaz Ergişi olan modern aile parkını Belediye olarak halkımızın hizmetine açtık. İki yıldır çalışmayan Sungurlumuzun simgesi olan tarihi eser saat kulemizin saatini çalışır hale getirtirdik.

Sungurlu parkının ihtiyacı olan bayanlar ve erkekler için ayrı ayrı yeni mescit ve tuvaletler yaptırdık. Yıllardık el atılmayan sarı tepe Mezarlığımızın kapısını merdivenlerini yeniledik.

Yıllardır hiç temizlenmeyen mevcut su depolarımızın temizliğini yaptık. Park, bahçe ve temizlik konusundaki çalışmalarımız oldu. Bizim Sevdamız Sungurlu. Beş yıldır yapılamayanları bizler ayların içine sığdırıyoruz. Birileri hizmet yapamadılar beş yıldır sadece konuştular halkımız gereken dersi seçimlerde verdi. Şu anda sadece görevleri bizlere iftira atmak ve karalama işiyle meşguller. Bizi hiç bir şey yıldıramaz sözümüz var. Allah'ın izin verdiği müddetçe Sungurlu için gece gündüz çalışacağız" ifadelerini kullandı.




İHA

Son Güncelleme: 31.07.2014 13:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatandaş 2014-07-31 15:09:04

Başkanımız çalışıyor kendisine teşekkür edelim.