Sungurlu ve İskilip'e iyi haber

İhalesi 12 Mayıs’ta yapılan 1.780 Dekar arazinin faydalanacağı Ortakışla Göleti’nin İhale Komisyon...

28 Mayıs 2015 Perşembe 18:32
 Sungurlu ve İskilip'e iyi haber

İhalesi 12 Mayıs’ta yapılan 1.780 Dekar arazinin faydalanacağı Ortakışla Göleti’nin İhale Komisyon kararı 27 Mayıs 2015 tarihi itibariyle onaylandı.    


Bütün projeleri planlı bir şekilde gerçekleştirmeye devam ettiklerini belirten AK Parti Çorum Milletvekili TBMM İdare Amiri Salim Uslu, şöyle dedi: “8 Milyon TL Keşif Bedelli Ortakışla göletimizin ihale sürecini tamamladık. 806 Bin m3 göl hacimli, 42 m yüksekliği bulunacak ve 1.780 Dekar tarım arazisini sulayacak projemiz Sungurlu ilçemize hayırlı olsun.


Bilindiği üzere İlçe Merkezimize İçme Suyu ihtiyacını karşılayacak ve 3.172 Dekar araziyi de sulayacak Sungurlu Barajı Planlama işini tamamlamıştık. İlçenin acil içme suyu ihtiyacı dikkate alınarak Devlet Su İşleri Proje ihalesini hızlı bir şekilde gerçekleştirdi. Proje çalışmaları devam ediyor. Temmuz, Ağustos aylarında tamamlanmasını bekliyoruz. Yatırım programına da aldırdığımız barajımızın yapım ihalesine Höyük ile ilgili bilimsel raporun da hazırlanmasıyla yılsonundan önce çıkmayı hedefliyoruz”


Derekargın’ın yapım ihalesi 25 Haziran’da


İskilip Derekargın Göleti yapım ihalesi tarihi de belli oldu. 3.690 dekar arazinin sulanmasını sağlayacak göletin İhalesi 25 Haziran Perşembe günü yapılıyor. 


AK Parti Çorum Milletvekili TBMM İdare Amiri Salim Uslu, yaptığı açıklamada, “Tarımsal sulamada büyük projelerimizin tamamının ihalesini gerçekleştirdik. Bilindiği üzere en son İskilip, Bayat ve Uğurludağ ilçelerimizin 77 Bin Dekar arazisinin faydalanacağı ilimizin ikinci büyük sulama projesinin ihalesini gerçekleştirmiştik. 160 Milyon TL’nin üzerinde yatırım yapılacak projenin ihale süreci tamamlanmak üzere yakın bir süreçte yapımına başlıyoruz. Şimdi de İskilip ilçemizin öncelikleri arasında yer alan Derekargın Göleti’nin ihale tarihini belirledik. 3.690 Dekar tarım arazisini sulayacak proje İskilip ilçemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.







 

Son Güncelleme: 28.05.2015 18:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165