Sungurlu’nun yol talebi Bakan’da

AK Parti Sungurlu İlçe Başkanı İlyas Özkan, Sungurlu-Kızılırmak-Çankırı yol güzergâhı ile ilgili taleplerinin...

27 Ocak 2015 Salı 10:41
 Sungurlu’nun yol talebi Bakan’da


AK Parti Sungurlu İlçe Başkanı İlyas Özkan, Sungurlu-Kızılırmak-Çankırı yol güzergâhı ile ilgili taleplerinin yazılı olduğu dosyayı, AK Parti 5.Olağan İl Kongresine katılan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’a sunduklarını, dosyayı tetkik eden Bakan Elvan’ın da beraberindeki heyete ‘Projelendirin’ talimatı verdiğini söyledi.


Söz konusu dosyada yer alan hususları paylaşan Özkan, şunları kaydetti; “Sungurlu-Çankırı karayolu; ilçemize 36 km. uzaklıkta olup, 5-6 metrelik genişlikteki satıh kaplama olan yolumuz ilimiz Çorum'u Çankırı ilçesine bağlayan en kısa mesafeli yol güzergâhıdır. İlçemize ait köylerin büyük bir kısmı bu yol güzergâhında bulunmakta ve bu köylere ait geniş ve verimli araziler, ilçemizde yapılan tarımın büyük bir bölümünü kapsamaktadır. Fakat bu yolumuz, bugünkü konumu itibariyle günümüz şartlarına cevap vermekten maalesef çok uzaktır.


Bu mevcut yolun dar ve çok virajlı olması nedeniyle; üretimi yapılan buğdaylarımızın tonajı yüksek araçlarla taşınması sırasında çok büyük sıkıntılar yaşanmakta, kazalara adeta davetiye çıkarılmış olmaktadır. Örnek vermek gerekirse, yolun bu menfi özellikleri nedeniyle, özellikle uzun araçlar makasta kalmakta -bilhassa büyük tonajlı tırlar -dönmekte çok zorlandıkları için yılın her ayında bu kazalar kaçınılmaz olarak meydana gelmektedir.


Sağlık noktasında ise yolun bu durumu nedeniyle bu bölgedeki vatandaşlarımız acil durumdaki hastalarını dahi tedavi merkezlerine zamanında ulaştıramamakta ve mağduriyet yaşamaktadırlar.


İlçemiz Sungurlu, bu güzergâhtaki Çankırı iline bağlı Kızılırmak ilçesi ve köyleri ile mesafe olarak yakınlığı nedeniyle doğrudan bağlantılıdır, bu yerlerle ticari ve sosyal bağı vardır. Fakat yolun bu durumu nedeniyle bu bağlantılar bugün kopma noktasına gelmiş bulunmaktadır.”




Son Güncelleme: 27.01.2015 10:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.