Tam teşekküllü tesis yolda

Tıbbi Aromatik Bitki Üretim Merkezi tam teşekküllü bir tesis olacak

12 Nisan 2018 Perşembe 16:39
Tam teşekküllü tesis yolda

AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Çorum Tıbbi Aromatik Bitki Üretim Merkezi ihalesinin 24 Nisan’da yapılacağını açıkladı.

Tıbbi Aromatik Bitki Üretim Merkezi ile Çorum'un tıbbi aromatik bitkilere ait fide üretim merkezi haline getirileceğini belirten Ceritoğlu, tıbbi aromatik bitkiler ve kentte yer alan önemli fide çeşitlerinin ve tohum ıslahını sağlamak, tarımsal araştırma çalışmaları ile TR83 Bölgesinin ekonomik ve tarımsal kalkınma potansiyellerini harekete geçirerek, kırsal alanda cazibe merkezi haline getirilmesi ile kırsal alanda yoksulluğun azaltılması ve köyden kente göçün önlenmesinin amaçlandığını kaydetti.

Yaklaşık 300 dekar alanda kurulacak olan merkezin kampüs alanında 5 dekar büyüklüğünde 1 adet tıbbi aromatik fide yetiştirmek için tam otomasyonlu seranın yanında 100 dekarlık tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği üretim alanı ve 50 dekarlık karabuğday üretim alanı ile bin metrekarelik depolama alanı ve 1 adet 3 ton/gün kapasiteli kurutma tesisi kurulmasının planlandığını dile getiren milletvekili Kurt, ayrıca merkezde idari bina ve sosyal tesisler ile 250 kişilik toplantı/eğitim salonu, 3 adet çiftçi eğitim salonu; paketleme ünitesi, satış pazarlama alanı, laboratuvar ile soğuk odadan oluşacak yapım işleri ile proje için gerekli tüm makine ekipman alımları ve yazılım sistemlerinin yer alacağını ifade etti.

Projenin, Çorum'un ekonomik alanda kalkınmasında önemli bir yer tutacağının altını çizen Ceritoğlu, "Hatta ülke ekonomisine ciddi bir gelir sağlayacak olan tıbbi aromatik bitki üretimi Çorum'dan yönlendirilerek atıl durumda bulunan tarım arazileri ekonomiye kazandırılacak. Bu alanda yapılacak çalışmalarla birlikte tarımsal sanayi tesislerinin kurulması ve geliştirilmesi, aynı zamanda atıl durumda bulunan hazine arazilerinin değerlendirilmesi ile tıbbi aromatik bitki üretiminde ciddi anlamda iş ve istihdam imkanı sağlanacaktır" diye konuştu.

Son Güncelleme: 12.04.2018 16:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorum 2018-04-12 17:05:10

çorumun 2 tane fabrikası çimento ve şeker fabrikası ikiside satıldı kapatıldı. Tıbbi aromotik fabrikamı çorumlular ile dalga geçmeyin artık yeter. Devletin paralarını böyle çar çur etmeyin yeter yeter.

Avatar
Fox tv 2018-04-12 17:34:04

Birarada termik santral diye çıkmıştınız vekil hanım ortaya. Size Ajda hanımdan "palavra" şarkısını hediye ediyorum.
Gel 2019 gellllll

Avatar
Zadeci 2018-04-12 23:23:17

Bizim paralarla yapın bakalım fantezi.
Kendi anne babanızın parası ile böyle bir yatırım yapar mıydınız? Acaba çok merak ediyorum.ölüm de var hesap günüde var çok şükür

banner165