Tarihi yemin töreni

12. Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisinde Yemin etti.

28 Ağustos 2014 Perşembe 16:33
 Tarihi yemin töreni


12. Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisinde Yemin etti.

Halkın ilk defa seçtiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de, Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı tarafından askeri törenle karşılandı. Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı tören kıtasını selamlayan Erdoğan, daha sonra eşi Emine Erdoğan ile Şeref Kapısı'ndan TBMM Genel Kurulu Salonu'na geçti. Şeref Kapısı önünde Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ı TBMM Başkanı Cemil Çiçek karşıladı.

TBMM Genel Kurulu, Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın and içme töreni için olağanüstü toplandı. Cumhurbaşkanlığı and içme törenlerinin devlet hayatında çok özel ve anlamlı yeri olduğunu belirten Çiçek, "Bu anlamlı günü Meclisimize yakışan onurla, vakarla bugüne kadar hep icra ettik. Bugüne kadarki gelenek ve teamüller neyse bunu hiç istisnasız bugün de uygulamak durumundayız" diye konuştu.

Toplantı yeter sayısının bulunmasıyla birlikte Başkanlığın Genel Kurul'a sunuşları ile Cemil Çiçek'in olağanüstü toplantı çağrısı yazısı okunarak, milletvekillerinin bilgisine sunuldu.

Çiçek, Başkanlık Divanı'nda, Erdoğan'a, YSK tarafından hazırlanan ve 12. Cumhurbaşkanı seçildiğine dair mazbatayı verdi.

12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Genel Kurulu'nda, mazbatasını aldıktan sonra and içerek görevine başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeminin ardından TBMM Genel Kurul salonunda Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Meclis Şeref Kapısı önünde de askeri bando İstiklal Marşı'nı çaldı. Bu sırada TBMM ana gönderine Cumhurbaşkanlığı Forsu çekildi.

Bu sırada Ankara'da ve ordu merkezlerinde 101 pare top atışı yapıldı.

Erdoğan'ın ailesinin yanı sıra çok sayıda davetli töreni izledi. Törene, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Yargıtay Başkanı Ali Alkan, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, YSK Başkanı Sadi Güven, Sayıştay Başkanı Recai Akyel, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve kuvvet komutanları, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, Başbakanlık Müsteşarı Fahri Kasırga, Kamu Başdenetçisi Nihat Ömeroğlu, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bakan yardımcıları, eski milletvekilleri, bürokratlar, eski futbolcu Rıdvan Dilmen'in de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

 



Son Güncelleme: 28.08.2014 17:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatandaş 2014-08-28 22:39:01

Memleketimize hayırlı uğurlu olsun.Allah utandırmasın.

banner165