Tayvan, Çorum’la işbirliği istiyor

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu ve Elazığ Milletvekili Sermin Balık...

26 Mart 2015 Perşembe 16:58
 Tayvan, Çorum’la işbirliği istiyor


AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu ve Elazığ Milletvekili Sermin Balık, Tayvan Ekonomik ve Kültürel Misyon Temsilcisi Yaser Tai-hsiang Cheng ile bir araya geldi.


Uslu, Tayvan Ekonomik ve Kültürel Misyon Temsilcisi Yaser Tai-hsiang Cheng ile yaptığı görüşmede Çorum hakkında bilgiler vererek, "Çorum işadamlarımız Tayvan ile ticari çalışmalar yapmaktadırlar. Çorum ilimiz Türkiye'nin pirinç ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılamaktadır. Hem üretim, hem teknolojik, hem de ticari anlamda Tayvan ile işbirliği yapmak isteriz. Bu bağlamda en kısa zamanda sizleri Çorum’a davet ediyoruz.” dedi.


Tayvan Ekonomik ve Kültürel Misyon Temsilcisi Yaser Tai-hsiang Cheng ise, “Desteklerinizle 31 Mart 2015 tarihinde İstanbul - Tayvan arasında direk uçak seferlerimiz başlayacaktır. Katkılarınızdan dolayı çok teşekkür ediyoruz. Çorum ilimizle işbirliği içerisinde bizlerde olmak isteriz. Sizlerin aracılığı ile Çorumlu tarım üreticilerimizi Mayıs, Haziran ve Ağustos aylarında yaptığımız eğitim programlarına davet etmek isteriz. Ayrıca Hitit Üniversitesi ile Tayvan'daki üniversiteler arasında öğrenci değişim programları yapmak istiyoruz. Bu konuda da destek ve katkılarınızı bekliyoruz.” dedi.


Yapılan sohbette Kanal T Genel Müdürü Gazeteci-Yazar Hüseyin Tanrıkulu da bulundu.




Son Güncelleme: 26.03.2015 18:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.