Temizlik araçları dağıtıldı

Çevre Yatırımları Açılışı ve Çevre Temizliği Araçlarının dağıtım töreni Ankara’da gerçekleştirildi.

25 Kasım 2014 Salı 23:54
 Temizlik araçları dağıtıldı


Çevre Yatırımları Açılışı ve Çevre Temizliği Araçlarının dağıtım töreni Ankara’da gerçekleştirildi. Törene Başbakan Ahmet Davutoğlu, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Milletvekilleri, Belediye Başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada;
“Çevre ve şehir söz konusu olduğunda kaybedilen bir saniyenin bile vebali ağır olur.” dedi. Davutoğlu, “Vahşi depolama yöntemiyle doğaya çevreye zarar verirsek gözbebeğimiz gibi baktığımız torunlarımızın mirasından çalmış oluruz. Herkesin torunu vardır gençlerde inşallah olacaklardır. Onlar da çocuklarına baksınlar. O çocuklara nasıl muhabbetle bakıyorsak onlara çevreye de doğaya da öyle bakmamız gerekiyor. Önemli olan şimdi onlara muhabbetle bakmak değil ileriye doğru onların çocuklarına yaşanabilir bir çevre şehir sunmak. Bu da tarihi bir sorumluluk. Bunu yerine getirebilmek adına en anlamlı faaliyet budur. Bu programa katılma arzum biraz da bu sorumluluğu sizlerle paylaşma arzumdan kaynaklanıyor. Hepimizin bu hizmetler dolayısıyla emeği geçen herkese teşekkür borcumuz var. Ben de sizler adına teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Nüfusumuzun yüzde 70'i artık düzenli atık depolama sistemine dahil olacak. Bunu en kısa zamanda yüzde 100'e kadar çıkartacağız. Ergene havzasının korunması için 3 milyar 200 milyon liralık bir kaynak aktarıldı. İnşallah bunlar en iyi şekilde korunacak ve gelecek nesillere emanet edilecek. Ben bir kez daha mekâna selam olsun diyorum. Bu mekânları güzel şehirler olarak tanzim edip bize emanet eden ecdada selamlar olsun. Bu mekânları en güzel şekilde geleceklere emanet edeceğiz onlara da selamlar olsun.” diye konuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yerel yönetimlere Çevre Destekleri kapsamında; Laçin ve İskilip Belediyelerine Yol Süpürme Aracı, Osmancık Belediyesine Atık Su Artıma tesisi için 150 Bin TL, Bayat Belediyesine de Çöp Konteynırları için 50 Bin TL desteği sağlandı.



Son Güncelleme: 26.11.2014 11:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.