‘Terörün dini olmaz

MHP Merkez İlçe Başkanı Sinan Özcan, “Türk milletinin milli ve manevi değerleriyle oynayanlar...

17 Ocak 2015 Cumartesi 10:48
 ‘Terörün dini olmaz


MHP Merkez İlçe Başkanı Sinan Özcan, “Türk milletinin milli ve manevi değerleriyle oynayanlar karşılarında Milliyetçi Hareketi görür.” dedi.


Teröre lanet okuyan ve Akit ve Cumhuriyet gazetelerinin tavrını eleştiren Özcan, “İslam dini, bir kişinin öldürülmesiyle bütün bir insanlığın ölümünü aynı gören bir dindir. İslamiyet, kime karşı yapılırsa yapılsın asla katilliği, zalimliği ve caniliği onaylamaz. Bizler için Sultanahmet'te, Paris'te ya da Suriye'de işlenen barbar, vahşi cinayetlerin hepsi aynıdır. Hangi sloganla, kim, kime karşı ve nasıl bir gerekçeyle işlenmiş olursa olsun bu cinayetler hem İslam'a aykırıdır, hem de insanlık dışıdır.


Terör evrensel bir beladır. Terörün mezhebi, dini, ideolojisi yoktur. Terörü herhangi bir dine veya ideolojiye indirgemek, terör belasını küçümsemek aslında dolaylı olarak terörü korumak anlamına gelmektedir. Teröre karşı küresel bir duruş zamanında ortaya konmuş olsaydı belki de Paris'te bu kadar çok liderin toplanmasına gerek kalmazdı.


PKK köyler basıp bebekleri, masum sivilleri öldürdüğünde Gazze'de, Kerkük'te, Suriye'de, Pakistan'da, Afganistan'da binlerce insan bir anda katledildiğinde teröre karşı dünya liderleri küresel bir duruş gösterebilseydi, terörün belki de bu kadar yaygınlaşması mümkün olmazdı. Sonuç olarak her ne şekilde olursa olsun terörü MHP olarak lanetliyoruz.


Ülkemizde yapılmak istenen oyuna Akit ve Cumhuriyet gazeteleri alet olmuş, bu memlekette yaşayan insanları kamplaştırmaya neden olmuştur. Cumhuriyet Gazetesi’nin yaptığı manevi değerlerimize hakaret niteliğindedir, Akit Gazetesi’nin yaptığı da olayları karıştırmaktan başka bir şey değildir.


Türk milletinin milli ve manevi değerleri hiçbir zaman bu ülkede siyasi malzeme yapılmayacaktır. Bunları yapanlar karşısında daima ülkücü hareketi göreceklerdir.” diye konuştu.




Son Güncelleme: 17.01.2015 11:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.