Tezkereye tam kadro destek

MHP bugün TBMM'de görüşülecek Suriye ve Kuzey ırak tezkeresine tam destek verecek

23 Eylül 2017 Cumartesi 00:25
Tezkereye tam kadro destek

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mehmet Akif Aras, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşülecek olan Suriye ve Irak tezkeresine partisinin tam kadro destek vereceğini açıkladı
.

TBMM'de oylanacak Irak ve Suriye tezkeresinin TBMM’ye geldiğini hatırlatan Aras, “Milliyetçi Hareket Partisi olarak biz bu tezkereye başından beri söylediğimiz gibi destek vereceğiz. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) aldığı referandum kararına başından beri karşıyız.

IKBY Başkanı Mesut Barzani'nin referandum ile bağımsızlığını ilan etmek istemektedir. Bu karar gündeme geldiğinde en sert tepkiyi Genel Başkanımız Devlet Bahçeli vermiştir. 'Bu bir savaş sebebidir' demiştir. Nitekim bugün hükümetin de bu konuda olması gereken yerde olduğunu görüyoruz.

Türkiye'nin kararlığını göstermesi gerekmektedir. Dosta düşmana kararlılığımızı göstermek için hem bu tezkere, hem sınırda yapılan tatbikatlar çok önemlidir.” dedi.

Milli Güvenlik Kurulu'ndan çıkan net kararın net çok önemli olduğunu belirten Aras, açıklamasının devamında şöyle dedi; “Bu irade tüm ikazlara rağmen referandumun yapılması halinde Türkiye’nin ikili ve uluslar arası anlaşmalardan doğan haklarını mahfuz tutacağını belirtmiştir.

Türkiye'nin tavrını bütün uluslararası camia görmek zorundadır. Irak ve Suriye'nin toprak bütünlüğü bizim için başından beri önemlidir. Bu referandumun nihai hedefi bir Kürdistan kurmaktır. Bu, sadece Kuzey Irak'la sınırlı olan bir Kürdistan değil, yarın kuzey Suriye, daha sonra Türkiye ve İran'ı kapsayacak şekilde hedefleri vardır. Dolayısıyla bunu başından itibaren kesmek, Türkiye açısından önemlidir.

Türkiye'nin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları bulunmaktadır. Haziran 1926'da yapılan Ankara Antlaşması'ndan kaynaklanan haklarımız vardır. Çünkü Musul ve Kerkük Misak-ı Milli sınırlarımız içindedir. Burayla ilgili herhangi bir problem olduğunda Türkiye'nin doğrudan hakkı vardır. Bu anlamda Türkiye'nin, dolayısıyla hükümetin kararlı olmasını, bu işin sonucu nereye gidecekse oraya kadar giderek müdahale etmemiz gerektiğini belirtiyoruz. Burada vereceğimiz en küçük taviz Türkiye'ye çok pahalıya mal olacaktır.

Türkiye gerektiğinde Kuzey Irak'a girecektir, hiçbir şekilde orada sömürge bir Kürdistan kurulmasına müsaade etmeyecektir. Türkiye bütün gücünü kullanarak, bölgeye müdahale etmelidir.

Milliyetçi Hareket Partisi TBMM’de görüşülecek olan Irak ve Suriye tezkerelerinde tam kadro olumlu oy kullanacaktır. Bu yapılması düşünülen referanduma karşı TBMM’den verilecek kararlı ve güçlü sesi bütün dünya görecektir.”










Son Güncelleme: 23.09.2017 00:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.