‘Türkiye artık normalleşti’

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, 12. Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan...

29 Ağustos 2014 Cuma 11:02
 ‘Türkiye artık normalleşti’


AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, 12. Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye Büyük Millet Meclisinde yaptığı yemin töreni öncesinde TBMM’de yapılan çalışmalarla yaygın basına değerlendirmelerde bulundu.


İdare Amirlerinin ortak imzası ile Türkiye Büyük Millet Meclisi davetlileri dışında ziyaretçi alınmadığını belirten Uslu, bu uygulamanın bütün Cumhurbaşkanlarının yemin törenlerinde yapıldığını kaydetti.


Cumhurbaşkanı yemin törenini  ‘Tarihi bir gün’ olarak değerlendiren Uslu, “1961 yılında dönemin Cumhurbaşkanı Cemal Gürsel yemin törenine Orgeneral üniformasıyla gelmesiyle bazı vekiller salonu terk etmişlerdir.  Yakın tarihimizde; mecliste generallerin üniforma ile yemin ettiklerini, Meclis Genel Kurulu koridorlarında milletvekillerinin omuz yediğini hatta Meclis’in etrafının kuşatıldığı günleri henüz unutmadık. Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’ın ve Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu’nun yaptıkları konuşmalarda ‘Türkiye’nin demokratikleşmesi, Temel Hak ve Özgürlüklerin genişlemesine’ yaptıkları vurgu çok önemli. Türkiye çok ciddi badirelerden geçti. Bunları atlatıyoruz. Bize normalmiş gibi geliyor ama Türkiye hızla demokratikleşiyor, modernleşiyor, modern toplum olmanın gereklerini yerine getiriyor. En önemlisi sivilleşiyor” dedi. 


Geçmişte basit bir (kitap atma) olaydan bile borsanın etkilendiğini, krizlerin çıktığını vurgulayan Uslu, “Yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimleri olması gerektiği gibi yani normal bir hale gelmiştir. Türkiye’de artık telaşsız bir ortamda sorunlarımızı konuşabiliyor, çözebiliyoruz. Aksi halde kriz ve kaoslardan beslenen çevreler var. Tabi onlarda bu ortamda kendileri için bir zemin bulamıyorlar. Türkiye’nin sadece Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde normalleşmesine yaşanmadı. Aynı zamanda iktidar partisi içerisinde yapılan genel kurulda ilk defa çok olgun, sorumlu, coşkulu bir ortamda devir teslim töreni de yapılmıştır. En ufak küskünler, üzgünler gurubu yok. Sadece Genel Başkanımızdan ayrı düştüğümüz için bir burukluk var. Buna karşılık Türkiye normalleştiği için de bir sevinç var. Kökünü tarihten alan, konjonktürel olmayan bir siyasi hareketin, bir nesil hareketinin, bir dava partisinin mensubiyetinde olmak bizim açımızdan büyük bir şeref ve onur vericidir. Türkiye’yi normalleştirme ve Türkiye’yi yeniden saygın, etkin bir konuma getirmekte bizlere nasip oluyor. Bugünleri tarihi kılan da bu olaylardır” diye konuştu.


CHP’nin yemin törenine katılmamasını yorumlayan Uslu, şöyle devam etti; “Daha önceki Genel başkanları da rahmetli Sayın Özal’ın da ‘elini sıkmayacağız’ dediler. Bu biraz ilkesizlik, devlet teamüllerini geleneklerini, adabı muaşeretini yok saymaktır. Devleti kurduğunu iddia eden bir partinin geleneklerini de yok sayıyor olması da ayrıca tartışılması gereken paradokstur. Cumhurbaşkanımız halk iradesi ile seçilmiştir. Halkçı olduğunu iddia eden bir siyasi partinin halk iradesini yok sayıyor olmasını da başka bir paradoks olarak değerlendirmek gerekir. Neresinden bakarsanız bakın ne meclis genel kurulunda ki görevlerini yerine getirmek bakımından, ne halkçılık, ne demokratik teamüller, ilkeler açısından kabul edilebilir bir durum değildir. Cumhuriyet Halk Partisi’nin temel sorunu da budur. Kimin Genel başkan, kimin bir numaralı sandalyede oturacağını değil. Nasıl bir Sosyal Demokrat Parti sorusunu bir türlü soramıyorlar ve cevabını bulamıyorlar. Nitekim Olağanüstü Genel Kurula giderken bile ‘ince ince’ yapılan eleştiriler Cumhuriyet Halk Partisi’nin içler acısı halini ortaya koyuyor. Oysa çok daha ciddi, tutarlı, ilkeli bir muhalefet partisine bu ülkenin ihtiyacı var”



Son Güncelleme: 29.08.2014 11:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165