Türkiye rekora koşuyor!

Saadet Partisi Milletvekili Aday Adayı Haydar Kurtaran, genç işsizlik oranlarının korkutucu olduğunu bildirdi.

29 Mart 2015 Pazar 13:40
 Türkiye rekora koşuyor!


Saadet Partisi Milletvekili Aday Adayı Haydar Kurtaran, genç işsizlik oranlarının korkutucu olduğunu bildirdi.


Türkiye'nin en büyük meselelerinden biri olan işsizliğin en fazla çalışıp üretme çağındaki gençleri vurduğunu belirten Kurtaran,


Haydar Kurtaran, Türkiye’nin genç işsizlikte dünya şampiyonluğuna koştuğunu sbelirterek, “İthalata ve borca dayalı AKP’nin yanlış ekonomi politikaları nedeniyle Ülkemizde işsizlik oranı her geçen yıl artmaktadır.” diyen Kurtaran, “Yetişkin işsizlik % 11 civarındadır ve zaten çok yüksektir. Genç işsizlik ise yetişkin işsizliğin iki katı % 20 civarındadır ve oldukça yüksek olmasıyla da korkutucu boyuttadır. Bu oranlar resmi rakamlardır ve halen iş aramaya devam edenleri göstermektedir. İş aramaktan bıkmış, bütün çabalarına rağmen iş bulamamış olanlarla sayı daha da artmaktadır.”dedi.


Uluslararası Çalışma Örgütü  İLO’nun Küresel Çalışma Eğilimleri Raporu’na göre genç işsizlikte rekora koştuklarını vurgulayan Kurtaran, oysa genç nüfusumuzun yüksek olmasının bir avantaj ve geleceğimizin inşası bakımından en önemli umut kaynağı olduğunu hatırlattı. Kurtaran, Yeniden Büyük Türkiye’nin ahlaki ve manevi değerlerine bağlı, ülkesini seven, eğitimli, donanımlı, özgüveni, moral ve motivasyonu yüksek gençlerle tesis edilebileceğinin altını çizdi.


‘Dışlanma, Evlenememe, Gelecekten Endişe…’


Gençlerin sorunlarına dikkat çeken Kurtaran şöyle dedi: “Gençlerimizin önemli sorunları vardır. İşsizlik, eğitimsizlik, yoksulluk, sosyal dışlanma, ahlaki ve manevi değerlerde erozyon, evlenememe, geleceğinden endişe etme gibi birçok sorun. Bunlara ilaveten kişisel donanım ve motivasyon eksikliği de gençlerin yüksek boyutlu sorunlarıdır.


Ailesine bağımlı olarak yaşamak zorunda olmak, katkı sağlayamamak, harçlığını ailesinden almak gençlerimize çok ağır geliyor.” diyen Kurtaran, Saadet Partisi olarak genel ve genç işsizliği çözmenin yolunun Milli Görüş’ün 1974-78 ve 1996-97 uygulamalarıyla ortaya konduğu gibi yatırım, üretim ve istihdam sağlamak olduğuna vurgu yaptı.”




Son Güncelleme: 29.03.2015 13:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.