‘Türkiye siyasal istikrarsızlık dönemine girdi’

AK Parti Milletvekili Salim Uslu, seçim sonuçlarını değerlendirdiği konuşmasında...

07 Haziran 2015 Pazar 23:33
 ‘Türkiye siyasal istikrarsızlık dönemine girdi’


AK Parti Milletvekili Salim Uslu, seçim sonuçlarını değerlendirdiği konuşmasında, "Türkiye'de bu sevincimizi Çorum'daki kadar coşkuyla kutlayamıyoruz. Maalesef Çorum'da kazandığımız başarı Türkiye'de aynı karşılığı görmedi. Türkiye'yi iyi günler beklemiyor, Türkiye yeniden siyasi çalkantılar dönemine girdi." dedi.


AK Parti Milletvekilleri Salim Uslu, Cahit Bağcı, Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, AK Parti Çorum eski Milletvekili Murat Yıldırım parti merkezi önünde toplanan partililere hitabetti.


Milletvekilleri adına konuşan Salim Uslu, Çorum'un seçimlerden başarılı çıktığını ancak Türkiye genelinde yansıyan tablonun üzücü olduğuna işaret etti.


AK Parti'nin tek başına tüm parti ve guruplarla mücadele ettiğine vurgu yapan Uslu, ortaya çıkan olumsuz tabloyu düzeltmenin yine AK Parti kadrolarına nasip olacağını söyledi.


Çorum teşkilatlarına teşekkür ederek konuşmasını sürdüren Salim Uslu, şunları ifade etti, "Ne yazık ki başka illerde çok kötü propagandalar yapıldı. Ve ne yazık ki PKK'lısı, dindarı, milliyetçisi, sosyal demokratı,  sosyalisti, aydın geçineni hepsi bir araya geldi. Ve bize karşı bir şer ittifakı oluşturdular. Bunların ipliğinin nerden olduğunu biliyoruz. Dışarıdan yönetilen dışarıdan taktik verilen ve dışardan güdümlenen ittifak oluştu karşımızda. Ama bizler kadere inanıyoruz. Kadere inanan kederden emin olur. Bunu biliyoruz. Onun içinde diyoruz ki aziz millet her zaman doğru karar verir.


Milletimizin kararına da saygılıyız. Fakat Türkiye'yi iyi günler beklemiyor. İşte partilerin aldıkları milletvekili sayısı ve oy dağılımına baktığınız zaman önümüzdeki dönemde bir koalisyon olur bir erken genel seçim idi yoksa başka bir sonuç mudur bilemiyorum. Ama siyasette dinle, etnisite ile açıklanamayan bir durum söz konusu. Bakıyor8sunuz sola oy vermesi gerekenler MHP'ye oy vermişler. AK Parti'ye oy vermesi gerekenler CHP'ye oy vermişler. Ve arada sözüm ona kararsız kalanlarda var. Yada iktidara geliyoruz yüzde 10'unu geçtik deyip kamuoyunu yanıltıp yüzde 2'de kalan ittifaklarda var. Gayrı milli hükümetlere karşı mili ittifaklar oluşturulması gerekirken onlar mili bir hükümete karşı ittifak oluşturmak suretiyle gayrı mili davrandılar. O açıdan biz sakin olmaya, sabretmeye ve önümüzdeki günlerdeki süreci sabırla beklemeye mecburuz. Heyecanımızı, kararlığımızı yitirmeden yolumuza devam edeceğiz.


Türkiye bizden hizmet bekliyor. Biz hizmete devam edeceğiz. Ama endişem odur ki Türkiye yeniden siyasal çalkantılar dönemine girmiştir. Yeniden koalisyon pazarlıkları dönemine girmiştir. Dövizin fırlaması, borsanın düşmesi yatırımların durması istikrarsızlığın getireceği güvensizlik ortamından Türkiye'yi kurtarmak yine AK kadrolara düşecektir. Sanmayın ki AK Parti hizmet etmediği için eksik oy aldı.


Tam tersine 7-8 parti birleşti arkasına kandili aldılar, arkalarına paralelleri aldılar ve bize karşı kirli bir ittifak kurdular. Ve tabi sadece onları değil sadece Kandil'deki adamın, teröristin kaleşinkofuna şarjör olmak isteyenler, mermi olmak isteyen gönüllüler vardı. Bunları iyi biliyoruz. Bizi çözüm sürecini getiriyorsunuz, barış getiriyorsunuz diye suçlayanlar utanmadan onlara çalıştılar. Onlara destek verdiler. Bunları biliyorsunuz ve tanıyorsunuz. Bu seçimlerde ayan beyan gördünüz. Kim kime çalışıyor. Bunların daha iyi Türkiye ve Çorum projeleri yok. AK parti gitsin de isterse Türkiye batsın diyenler AK Parti'ye karşı ittifak oluşturdular. Toplumda destek bulamadılar.


Onlara dedi ki evet parlamentoda eksik temsil ediliyorsunuz gibi bir derdiniz olmasın. Hadi bakalım vatanın birliği ve bütünlüğü adına, kalkınma adına, gelişme adına siyasal istikrar adına ne yapıyorsanız ne söylüyorsanız görelim dedi. Ödünç oylardan sonra sınanma zamanı. Onları da biz sınayacağız. Bakalım sorumlu davranacaklar mı. Biz sorumlu davranmaya devam edeceğiz. Olanı biteni tam bir vakarla takip edeceğiz. Milletin kararına saygılıyız. Demokrasinin gereği de bu. Şantaj yapmadık. Provokasyonlara gelmedik. Ödünç oylarla yapay parlamento oluşturdular. Bu parlamento istikrar getirmez. Türkiye'ye hayır getirmez. Ülkemiz adına, geleceğimiz adına doğrusu endişe duymuyoruz dersek yalan olur. Önümüzdeki günler görelim Mevla neyler neylerse güzel eyler."




Son Güncelleme: 07.06.2015 23:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
kerem cihangir 2015-06-08 08:26:17

ne derseniz diyin "kibrin, frensiz gücün ve otokrasinin" yenilgisidir.istikrarlı bir "saddamlı ıraktansa" "hükümetsiz bir belçika" tercihimizdir.bu kibir vekillerde de var.milli ittifak lafını bile çekemiyorsunuz.millilik sadece akp.lilik midir? her kavram sizin tekelinizde midir? milli uçak alman milli zırhlı araç israil çıktı.buna ne diyorsunuz?
düşünün ilk defa bir islamcı parti döneminde bu kadar seçim hilesinden korkuldu.güç zehirleyiciydi öyle de oldu.

Avatar
bu adaylarla istikrar gelmez demeliydiniz 2015-06-08 08:30:02

demekki mevcut vekil adayları ile istenilen sonuç alınamazmış! akparti, teşkilatlarını ve vekil adaylarını ciddi gözden geçirmeli! akparti oylarının düşmesinde müsebbibler!tabi onlar pişkinlikle ülkedeki genel düşüşün arkasına sığınıp kendilerine fatura çıkarmazlar! oysa ülke düşüşünün genel sebepleri kadar yerel düşüşün sebepleri de var! vekillerin kibri, siyaset üretememesi, insanları azarlamaları,toplum değerlendirmelerindeki ve ilişkilerindeki yapaylık ve yüzeysellik,iki tane stk ile işi halletiklerini zannetmeleri, il teşkilatının basiretsizliği, liyakatsizliği, tembelliği! demekki ildeki düşüş forslu araba almakla engellenmiyormuş! stkları, sendikaları,kanaat önderlerini yok saymakla olmuyormuş!siyasetin kodları değişti!mevcut siyasilerin klasik anlayışları ile başarı mümkün gözükmüyor.sadece hastane,yol,okul,havaalanı ile de olmuyor artık!eğer samimi iseniz muhasebenizi yapın ve yerinizi işi liyakatla yapacak kadrolara bırakın!koltuk sevdanız yoksa! yazık oldu!

Avatar
hayır salim uslu!siyasette etnisite, din ve ekonomi belirleyicidir! 2015-06-08 08:37:51

salim uslunun konuşmasından şokta oldukları anlaşılıyor!evet bizde üzüldük,uyarıldı ancak dinlemediler! ilk olarak akparti barajı kaldırmalı idi. mesela %5te kalabilirdi. böylelikle hdpyi barajı geçmesi için bu kadar parlatmazlardı.8,9 alırdı 40 vekil çıkardı akparti tek başına iktidar olurdu! çözüm sürecinde 6-8ekim kobani olayları kırılma etkisi yaptı.tabi siz bunu nerden okuyacaksınızki?işte bu yüzden siz vekil adayı olmamalıydınız!kobani olaylarında doğudaki güvenlik zaafiyeti insalarda devlet beni kürt ulusalcılarına karşı koruyamayacak noktasına götürdü. üstelik kürt sorunu yoktur gibi milliyetçi açıklamalar ters etki yaptı. diğer taraftan akçeli işlere bulaşanlar ayıklanmalı idi.il teşkilatları bu siyasi gidişatı okuyamadı siz vekil adayları gibi!çantada keklik göremezsiniz!evet şer ittifakı var ancak asıl sorun halen öz eleştiri yapmamanızdadır. bu zihin yapısıyla erkem seçim olsa bile sonuç çok değişmez!

Avatar
neden tehdit 2015-06-08 12:41:45

yani akp olmassa kaosmu olur siz olmazsanız ülke yangın yerinemi döner bırakın bu tehdit ağızlarını.insanları korku senaryolarıyla avutacağınıza düzgün kişilikli adam gibi siyaset yapın .aklıselim olun sakin ve toplumu sukünete çağırın.

Avatar
beceriksiz 2015-06-08 13:27:46

beceriksizliklerinizi milleti korkutarak kapatmaya çalışmayın. hani bir söz vardı "yeter artık sözde kararda milletin" bunu unutmayın kulağınıza küpe olsun

Avatar
SERHAT DEMİR 2015-06-08 15:28:28

sali̇m uslu aynaya bakip şapkayi önüne koyacağina kendi̇si̇ni̇ o makamlara geti̇ren mi̇llete çakiyor. bu mi̇llet geti̇rmesi̇ni̇ bi̇ldi̇ği̇ kadar götürmesi̇ni̇ de i̇yi̇ bi̇li̇r.ayrica bu uslup bi̇r zamanlarin halk parti̇si̇ni̇n uslubu..yazik ki̇ ne yazik.hala seçi̇m sonuçlarini okuyamiyorsunuz.ayrica ak parti̇ lsali̇m uslu-cahi̇t bağci i̇ki̇li̇si̇nden bi̇ri̇ni̇ bi̇le deği̇şti̇ri̇p seçi̇me gi̇rse en az 20bi̇n oy farki atardi.ni̇teki̇m bu veki̇lleri̇n kendi̇ i̇lçe ve bölgeleri̇nde hezi̇met yaşamalari bi̇le bu i̇ddi̇ayi doğruluyor.i̇lksen hanim da yesi̇n i̇çsi̇n dua etsi̇n.ak parti̇ i̇çi̇ndeki̇ sami̇mi̇ i̇nsanlara.davalarina sadakatlari̇ndan küsmeyi̇p darilmayip yi̇ne sandikta parti̇leri̇ne oy verdi̇ler.i̇çleri̇ yana yana

Avatar
saygı 2015-06-09 14:56:40

milli şefin tek adamlığını eleştirenler, tek adam yaratmaya çalıştı. olmadı. olmazda. yüzde 60 a yani milli iradeye saygı lütfen.