'Türkiye'nin yeni bir başlangıca ihtiyacı var'

Saadet Partisi İl Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘İl Divan Toplantısı’ bugün gerçekleşti.

22 Mayıs 2016 Pazar 16:07
'Türkiye'nin yeni bir başlangıca ihtiyacı var'

Saadet Partisi İl Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘İl Divan Toplantısı’ bugün gerçekleşti.

SP İl Başkanı Faruk Cıdık, Türkiye’de önemli gündem maddeleri yerine suni gündem maddelerinin üretildiğini belirterek, ‘İktidarda muhalefette çok şey konuşuyorlar, fakat beş temel meseleyi kimse konuşmuyor.’ dedi.

Cıdık, beş temel meselenin sırasıyla terör, işsizlik, adalet ve hukuksuzluk, dış politika ve çözüm süreci olduğunu ifade ederek, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye’nin en önemli beş temel meselesi vardır.

Birinci temel mesele terördür. Her gün şehit haberleri geliyor ve bu haberler artık olağan bir şey haline geldi. Maalesef artık insanları sarsmıyor. Kilis'e sağanak sağanak bomba yağıyor ama biz çözüme dönük bir şey konuşamıyoruz.


İkinci temel mesele ise işsizliktir. Sırf işsizlik rakamları ötelenmesi için her ile her ilçeye üniversite açtılar. Bugün Türkiye’de ki gerçek işsiz sayısı 14-15 milyondur.


Üçüncü temel mesele adalet ve hukuksuzluktur. Yapılan devasa mahkeme binalarından çıkan kararlara halkımızın % 75’inden fazlası inanmıyor. Bu kadar subayı, senelerce içeri tıktınız davanın savaşıydınız, şimdi avukatı oldunuz.


Dördüncü temel sorun dış politikadaki hezimettir. 2002’den bu güne uygulanan dış politika ile İslam coğrafyası tarumar edilmiştir. Net olarak söylüyorum, sırf Suriye'de olanlardan dolayı ülkeyi yönetenlerin yatacak yerleri yoktur. ‘Hakkınızı helal edin’ demekle olmuyor bu işler.


Beşinci en temel mesele de çözüm sürecidir. Hala helallik isteniyor. Hala konuşuyorlar, sıyrılın şu düşüncelerinizden ve ön yargılarınızdan, hakikatle yüzleşin. Habur'da mahkeme kuran kimdi, Dolmabahçe'de bacak bacak üstüne atıp poz veren kimdi? Nevruz kutlamalarında Abdullah Öcalan'ın mesajını bu günkü bütün kanallarında vaveylayla "çok yüce şahsiyetten gelen mektup" diye sunan kimdi?


Bu tablo göstermiştir ki, Türkiye siyaseten ve ahlaken tıkanmıştır. Çözüm üretmesi gereken iktidar ve muhalefet sorunun tam merkezi haline geldi. Türkiye’nin yeni bir döneme, yeni bir yaklaşıma ve yeni bir başlangıca ihtiyacı vardır.”

Parti binasında düzenlenen toplantıya SP İl Başkanı Faruk Cıdık, Merkez İlçe Başkanı Orhan Sakınmaz,  İslam Toplumu Sosyal Medya Derneği İl Başkanı Abdullah Gökgöz il ve ilçe teşkilatları yönetim kurulu üyeleri ve partililer katıldı.

Basına kapalı olarak gerçekleşen toplantının ikinci bölümünde ise parti teşkilatının faaliyetleri değerlendirildi.


Son Güncelleme: 22.05.2016 16:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.