'Türklük davası bizim en haklı davamızdır'

Alperen Ocakları İl Başkanlığı'nca düzenlenen Türkmen Paneli'nde Doğu Türkistan ve...

17 Mayıs 2015 Pazar 20:54
'Türklük davası bizim en haklı davamızdır'


Alperen Ocakları İl Başkanlığı'nca düzenlenen Türkmen Paneli'nde Doğu Türkistan ve Suriye Türkmenleri'nin yaşadığı dram masaya yatırıldı. Alperen Ocakları İl Başkanı Fatih Yücel, Kur'an tilaveti ile başlayan panelin açılış konuşmasında, "Türklük davası bizim en meşru ve haklı davamızdır. Bizler Doğu ve Batı hesaplaşmasında, bin yıldır Haç'a çarpan Hilal olduk." dedi.


Prof. Dr. İrfan Çağlar'ın oturum başkanlığını yaptığı panelde, Doğu Türkistanlılar Derneği Genel Başkanı Seyit Tümtürk ve Suriye Türkmen Cephesi Başkanı Abdulkerim Ağa konuşmacı olarak yer alırken, panele Alperen Ocakları Genel Başkanı Serkan Tüzün, Suriye Türkmen Generali Fayez Amir ve davetliler katıldı.


Fatih Yücel, her zaman Türk varlığı ve Türk ruhunun varlığını sürdüreceğini söylediği açılış konuşmasında şunları dile getirdi, "Biz Türkler; Irkımıza, din tarihlerinde, ikinci insan tohumu Nuh Peygamberin oğlu Yafes'e kadar bir çizgi uzatılan biz, Doğu ve Batı hesaplaşmasında topyekun Doğu'nun mümessili olduk. Bin yıldır bu topraklarda Haç'a Çarpan Hilal olduk.


En asil fikirler bizim fikirlerimizin, En meşru, en haklı dava bizim davamız oldu. Biz dünyanın asil, şerefli, aynı zamanda mazlum bir milletin davasını, onun haklarını çiğnetmeme davasının, onun köleliğe sürüklenmesini önleme davasının sahibiyiz.


Kızıl Elma'ya ulaştığımız gün kıymette Türk parası, nizamda Türk ordusu, güzellikte Türk kadını, sağlamlıkta Türk erkeği, sistemde Türk idaresi incelikte Türk politikası, usülde Türk mektebi, gerçeklikte Türk ilmi, derinlikte Türk tefekkürü, safiyette Türk sanatı, imanda Türk ruhu ve her şeyde ve her yerde Türk varlığı olacaktır. Rabbim o günleri görmeyi nasip eylesin.”




Son Güncelleme: 17.05.2015 20:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.