‘Ülke kalkınmasında kadının payı büyük’

AK Parti Çorum Milletvekili Aday Adayı Prof.Dr. Arif Ersoy, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

06 Mart 2015 Cuma 17:33
 ‘Ülke kalkınmasında kadının payı büyük’


AK Parti Çorum Milletvekili Aday Adayı Prof.Dr. Arif Ersoy, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.


Devlet yönetimi ve milletin temsilinde kadınlara büyük görevler düştüğünü belirten Ersoy, açıklamasında şöyle dedi: “Kadınlarımız toplumsal yaşamın her kademesinde üstlendikleri eşiz roller ile insan hayatının en etkin bireyleri konumunda yer almaktadırlar. Varlıklarını insanlık adına büyük değer olarak kabul ettiğimiz kadınlarımız ortaya koymuş oldukları fedakâr duygular içerisinde görev üstlendikleri her çalışmada, hem ailelerinin etkin birer bireyleri olduklarını hem de ülke kalkınmasında pay sahibi olduklarını açıkça göstermektedirler.


Toplumsal gelişmişlik seviyesinin en önemli göstergelerinden birisi olan kadına saygı, kadına verilen değer, kadının hak ve sorumlulukları çağdaşlık seviyesinin en çarpıcı kriterleridir. Toplumlar gelişmişlik yolunda hızla ilerlemek istiyorlarsa, toplumsal yapısını insan üzerine kurmalıdır. İnsan üzerine kurulan toplumsal yapının merkezine de kadını koymalıdır.


Özellikle devlet yönetimi ve milletin temsili anlamında kadınlarımıza çok büyük görevler düşmektedir. Kadınsız bir devlet yönetimi ve millet temsili düşünülemez. Kadınsız siyaset aksak ilerleyen bir demokrasinin göstergesidir ki, bu durum toplumsal yapımız açısından ciddi bir eksikliği ifade etmektedir.


Bu anlamlı gün vesilesiyle, şehrimize, milletimize, ülkemize ve tüm dünya halklarına, kadın eli değmiş, kadın ruhunun zengin ırmağından beslenmiş, sevgi, saygı ve şefkatle var olan bir dünya diliyorum. Kadınlarımıza vereceğimiz değer ölçüsünde güzel yarınlar diliyorum. Tüm dünya kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.”



Son Güncelleme: 06.03.2015 17:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.