‘Ülkücü hareket, sıradan bir siyasi hareket değil’

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) eski İl Başkanı Av. Bekir Çetin, “Milliyetçi Hareketi iktidara taşımak için mücadelemiz son nefesimize kadar sürecek” dedi.

24 Şubat 2016 Çarşamba 09:54
‘Ülkücü hareket, sıradan bir siyasi hareket değil’

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) eski İl Başkanı Av. Bekir Çetin, “Milliyetçi Hareketi iktidara taşımak için mücadelemiz son nefesimize kadar sürecek” dedi.


Genel Merkezce görevine son verilen Bekir Çetin, yaptığı yazılı açıklamada, “Kimse partimize, davamıza küseceğimiz şeklinde bir yanılgıya kapılmasın” diyerek tüm partililerden helâllik diledi.


“Ülkücü hareket, sıradan bir siyasi hareket değil” diyen Çetin, “Ülkücü hareketin bir mensubu olmanın onuruna bir ömür boyu talip olan insanlarız” diye konuştu.
Çetin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Mensubu olmaktan her daim onur duyduğumuz ülkücü hareketin siyasi temsilcisi Milliyetçi Hareket Partisi’nde 2014 yılı Temmuz ayı itibariyle besmele ile mücadelemize başladık.


Merkez ilçe başkanlığı ile başlayan bu şerefli yolculukta Yüce Yaradan, bir ülkücü için en şerefli makamlardan birisi olan, başbuğumuz merhum Alparslan Türkeş'in Çorum'daki makamı olan il başkanlığını 25 Ocak 2015 tarihinde bizlere nasip etti.


Bu şeref bir ülkücü için bahtiyarlıkların en büyüğü olduğu gibi büyük bir sorumluluğu da bizler için beraberinde getirdi.

Zira bizler için ülkücü hareket sıradan bir siyasi hareket değil; bu ülke için canını seve seve vermiş, şehit olarak toprağa düşmüş nice yiğitler yetiştirmiş, tabutluklardan idam sehpalarına uzanmış çileli bir hayata talip olan, ‘kanımız aksa da zafer İslam'ın’ diyerek haykıran, zulümler altında inleyen Müslüman ve Türk dünyasının her bir ferdinin acısını yüreğinde hisseden kutlu bir davadır.

Böylesine kutlu bir davanın bayraktarlığını yaparken üzerimizde ne denli büyük bir sorumluluğun olduğu bilinci ile hareket etmeye her zaman gayret gösterdik.


Yaklaşık bir yıllık il başkanlığımız sürecinde ülkemizin kaderini etkileyecek iki adet milletvekilliği genel seçimi geçirdik.


Bizler büyük Türkiye'nin inşaası için Milliyetçi Hareket'in iktidarının zaruri olduğunun inancı ile bu bir yıllık süreç içerisinde gece gündüz demeden, ilçe ilçe, köy köy ilimizde insanlarımıza ulaşmaya, memleketi 13 yıldır idare edenler tarafından vatanımızın nasıl bir bataklığa sokulmaya çalışıldığının anlatmaya gayret gösterdik.


7 Haziran seçimlerinde ülke genelinde ve ilimizde meydana gelen oy artışımız ne yazık ki 1 Kasım seçimlerinde ülke genelinde 2011 yılının dahi gerisine düştü.


Böylesine kutlu bir davanın temsilci olan Milliyetçi Hareket Partisi 1 Kasım seçimleri sonucunda teröristlerin siyasi temsilcilerden dahi az sayıda milletvekili çıkararak ülkücü hareketin her bir mensubunu derinden yaralamıştır. Bu sonuçlar kesinlikle geçiştirilebilecek, umursanmayacak sonuçlar değildir. Seçim sonuçları nedeniyle milletimizi suçlamak ise Türk milliyetçilerine yakışmayacak bir hareket olacaktır.


‘BU DAVAYA GÖNÜL VERENLERİN SESİ OLDUK’


Milliyetçi Hareket Partisi bu sonuçları konuşmak, tartışmak, parti politikalarında ne gibi eksiklik ve yanlışlıklar olduğu konusunda istişarelerde bulunmak, yanlışlarını düzeltmek, eksikliklerini tamamlamak zorundadır.


Şehrimizde partimize gönül vermiş, bu dava için çileler çekmiş büyüklerimizle, teşkilatlarımızla biz de bu konular ile ilgili geniş çaplı istişarelerde bulunduk. Zira il teşkilatı olarak bizlerin vazifesi şehrimizde bu davaya gönül vermiş insanların sesi olmaktır, olabilmektedir.


Biz de bu düşünce ile ülkücü hareketin istişaresini, meşveretini gerçekleştireceği kurultayının toplanması için Genel Merkezimize olağanüstü kongre talepli dilekçemizi göndermiştik.


Her zaman söylediğimiz üzere hemşehrimiz olan ülküdaşlarımızın sesi olmak bizler için her türlü makamdan daha kıymetlidir. Bizler üzerimize düşen vazifeyi yerine getirmenin huzuru içerisindeyiz. Kimse partimize, davamıza küseceğimiz şeklinde bir yanılgıya kapılmasın. Bizler ülkücü hareketin bir mensubu olmanın onuruna bir ömür boyu talip olan insanlarız.

Bu süreçte maddi-manevi büyük fedakarlıklarla çalışan, gecelerini gündüzlerine katan il yönetim kurulu üyelerimize, ilçe teşkilat başkanları ve yöneticilerimize, bu davaya gönül vermiş her bir ülküdaşımıza ayrı ayrı şükranlarımı minnetlerimi sunuyorum.

Bu süreçte hakkımızın geçtiği herkese hakkımız helal olsun. Bilmeden kalbini kırdığımız herkesten haklarını helal etmelerini istiyoruz. Bizim ardımızdan bu görevi devralacak dava arkadaşlarımıza da görevlerinde başarılar diliyoruz.


Milliyetçi Hareketi iktidara taşımak için mücadelemiz son nefesimize kadar sürecektir. Allah hareketimizin birliğine, dirliğine zeval vermesin. Allah yar ve yardımcımız olsun.”


Son Güncelleme: 24.02.2016 10:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.