Üniversiteye giriş sınavı kalkacak

MHP Milletvekili adayı Aras, Hitit Üniversitesi ve Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’ni ziyaret etti.

21 Haziran 2018 Perşembe 15:59
Üniversiteye giriş sınavı kalkacak

Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Adayı Mehmet Akif Aras, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı makamında ziyaret etti.

24 Haziran seçimleriyle ilgili çalışmalarını sürdüren MHP Milletvekili Adayı Aras, İl Başkanı Arslan Kaynar ve bazı parti yöneticileriyle birlikte Hitit Üniversitesi’ne giderek Rektör Reha Metin Alkan ile bir araya geldi.

Ziyaret sırasında Rektör Alkan’dan Çorum Hitit Üniversitesi’nin genel durumu hakkında bilgiler alan Milletvekili Adayı Aras, başta seçimler olmak üzere gündemde yer alan konular hakkında da fikir alışverişinde bulundu.

Partisinin başta eğitim politikaları olmak üzere yüksek öğrenim konusunda da projelerinden de bahseden Milletvekili Adayı Aras, 24 Haziran seçimleriyle ilgili hazırlanan MHP’nin seçim beyannamesinde ön lisans mezunlarına lisans tamamlama imkanını sağlayacak düzenlemenin de bulunduğunu anlattı.

Türkiye’de sürekli değişen üniversiteye giriş sınavları ile ilgili de partisinin projesini açıklayan Aras, üniversiteye giriş sınavını kaldıracaklarını ve her öğrencinin ortaöğretimdeki durumuna göre arzu ettiği ve hak ettiği üniversitede öğrenim görebileceğini kaydetti.

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan da MHP Milletvekili Adayı Mehmet Akif Aras’a seçim çalışmalarında başarılar diledi.

EKONOMİDE YAPISAL REFORM SÖZÜ

Milliyetçi Hareket Partisi Çorum Milletvekili Adayı Mehmet Akif Aras, Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’ni ziyaret etti.

24 Haziran’da yapılacak olan 27. Dönem Milletvekilliği seçimleriyle ilgili hazırlıklarını sürdüren MHP Adayı Aras, Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’ne ziyarette bulundu.

Kooperatifi Başkanı Vedat CanbeK, yönetim kurulu üyeleri ve kooperatif yöneticileri tarafından karşılanan Aras, kooperatif ve esnafın genel durumu hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Partisinin esnafa yönelik seçim beyannamesinde yer alan konular hakkında paylaşımda bulunan Milletvekili Adayı Aras, esnafın vergi ve prim yükünün hafifletileceğini ifade etti. Esnafı yok eden AVM ve Zincir marketler ile belediye işletmelerine yönelik tedbirlerin de alınacağını anlatan Aras, esnaf ve sanatkarların geçmiş hizmetlerine borçlanma hakkı tanınacağını söyledi.

Ekonominin ihtiyacı olan alanlarda yapısal ve köklü reformları biran önce hayata geçireceklerini vurgulayan milletvekili adayı Aras, esnafın ve sanat sahiplerinin mesleki faaliyetlerini geliştirmelerini sağlamak, müşterek ihtiyaçlarını karşılamak üzere çalışan kurumları yakından takip ettiğini ve bunlardan birinin de esnaf kefalet kooperatifi olduğunu dile getirdi.

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Vedat Canbek de ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirirken, MHP Milletvekili Adayı Aras’a başarılar diledi.

Son Güncelleme: 21.06.2018 16:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Rıfat Görkem Ünal 2018-06-22 03:06:54

Sayın Aras'a sormak lazım üniversite sınavını hangi yetkiyle kaldıracaklar?
Sınavlar hakkında karar verme yetkisi Milli Eğitim Bakanlığının.
Bakanları belirleyecek Cumhurbaşkanı.
Mhp'nin içinden bir Cumhurbaşkanı adayı olmadığı gibi, yapılan ittifakın da bir kabine pazarlığına dayalı olmadığı bizzat Devlet Bahçeli tarafından açıklanıyor.
Anlayacağınız belediye başkanlığına aday olup üniversite sınavı kalkacak demekle milletvekilliğine aday olup demek arasında hiçbir fark yok.

banner165